PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2025 m. Kovo 14 d. 10:03

Kulinarinis turizmas: naujas bendradarbiavimo žingsnis tarp Lietuvos ir Latvijos

Šiauliai

EtapliusŠaltinis: Etaplius.lt


350142

Šiaulių turizmo informacijos centras skuba pasidžiaugti sėkme! Pradedamas įgyvendinti 2021–2027 m. Interreg VI Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektas „Kulinarinio turizmo plėtra per šiuolaikinį tradicinės lietuvių ir latvių virtuvės skonį” (nr. LL-00224, akr. „Taste the history”). Šiuo projektu siekiama paskatinti gastronominį turizmą Latgalos (Latvija) ir Šiaulių (Lietuva) pasienio regionuose atgaivinant jų bendrą kulinarinį paveldą. Nepaisant augančios paklausos, šie regionai susiduria su iššūkiais kuriant vieningą kulinarinę tapatybę, stokojama didesnės paveldo patiekalų pasiūlos.

Kovo 12 d. Šiaulių turizmo informacijos centras, kartu su partneriais – Šiaulių technologijų mokymo centru (Lietuva), Daugpilio savivaldybe (Latvija), Daugpilio technologijų ir turizmo technikos mokykla (Latvija) – dalyvavo pirmame projekto partnerių susitikime, kuriame pasiskirstė atsakomybėmis, aptarė viso projekto planą, struktūrą ir norimus pasiekti rezultatus.

Projektas sieks atgaivinti, populiarinti ir išsaugoti kulinarines tradicijas, paversdamas jas patraukliomis turistų lankytinomis vietomis. Pagrindiniai projekto rezultatai – kulinarinės patirties centrų įkūrimas Šiauliuose ir Daugpilyje, siūlant edukacines programas ir autentiškų regioninių patiekalų degustacijas. Kulinarijos tyrimai bus pagrindas kuriant istorinį meniu, elektroninę knygą, brošiūrą „Latvijos ir Lietuvos kulinarinis paveldas“, kulinarinio paveldo turizmo žemėlapį ir mokymus vietos maitinimo įstaigoms. Taip pat bus parengtos rekomendacijos maisto tiekėjams ir gamintojams, o abiejuose regionuose įvyksiantys gastronomijos festivaliai taps svarbiu projekto akcentu. Socialinių tinklų kampanija, į kurią bus įtraukti nuomonės formuotojai, sustiprins siūlomų kulinarinių paslaugų matomumą ir žinomumą Lietuvoje ir Latvijoje.

Šie rezultatai, tikimės, bus naudingi vietos bendruomenėms, turizmo įmonėms, skatinant mėgavimąsi turtingu regiono kulinariniu paveldu bei didinant jo matomumą ir patrauklumą turistams.

Artėjantys du metai Šiaulių turizmo informacijos centrui bus kupini iššūkių ir nuoseklaus darbo. Viliamės, kad šio projekto rezultatai atneš pasitenkinimo ne tik atvykstantiems turistams, bet ir miesto gyventojams.

Projekto įgyvendinimo trukmė: 2025 vasario 1 d. – 2027 sausio 31 d. (24 mėnesiai).

Projekto biudžetas: 643 363,78 €, iš jų 514 691,01€ ES struktūrinių fondų lėšos.

Projekto finansavimo šaltiniai: projekto partnerių lėšos ir Europos regioninės plėtros fondas.

Už šio pranešimo turinį atsako Šiaulių turizmo informacijos centras. Jokiomis aplinkybėmis negali būti traktuojama, kad jis atspindi Europos Sąjungos nuomonę.

Reklama