Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai
Koldūnų atitikmenų galima rasti daugumoje pasaulio kultūrų. Anot Giedriaus Savicko, geriausia, kai tokio patiekalo tešla – kuo plonesnė, o įdaras – kuo gausesnis. Tiek Stano, tiek Deivydas Zvonkus sako, kad koldūnai – jų mėgstamas ir buityje gelbėjantis patiekalas. Kartu vyrai gamino pagal keturis skirtingus koldūnų receptus.
Ugniniais raudonais plaukais ir tokios pačios spalvos ūsais pasipuošęs D. Zvonkus juokavo, kad į „Valgoma ar nevalgoma“ atėjo būtent tam, kad sočiai pavalgytų.
„Žmona labai prižiūri mano racioną, leidžia maitintis tik žolelėmis – dėl to atėjau į tokia laidą, kad pavalgyčiau koldūnų“, – juokavo svečias.
Ne kartą už bičiulio energijos pliūpsnius žiūrovų ir G. Savicko atsiprašinėjęs Stano prisiminė vaikystę, praleistą ant Juodosios jūros kranto. Dainininkas papasakojo smagią istoriją, kaip kepdavo midijas. Tiksliau – gyvūnus, kuriuos vadino midijomis.
„Midijos“ buvo kriauklytės, kurios augo prie akmenų jūroje. Kas ten iš tikrųjų buvo, velnias žino... Ant kokio kanalizacijos dangčio susikurdavome laužą ir jas kepdavome“, – prisiminė Stano.
Kartą tokiomis ant kanalizacijos dangčio keptomis „midijomis“ jis taip apsinuodijo, kad į tikrąsias negali žiūrėti iki dabar.
„Jei ateinu į restoraną ir šalia kas nors užsisako midijų, stengiuosi arba persėsti, ar nuolankiai prašau, kad jų nevalgytų“, – sakė jis.
Ne ką mažiau įsimintiną istoriją papasakojo ir Deivydas Zvonkus. Jis vaikystėje mamos prašė iškepti jam paties parsineštą varlę.
„Šiais laikais mane kur nors išvežtų. Mama turėjo išsigąsti, bet neišsigando – sakė, kad reikia valgyti tik šlauneles ir kad įdės jas į kažkokį marinatą. Iškepė tas varlytės kojas, aš vieną kąsnį paragavau – skonis buvo panašus į vištienos“, – pasakojo kompozitorius.
Anot Stano, laikai stipriai pasikeitė. „Jei mano šešiametė dukra Joana pagautų tokį Zvonkų, kuris žudo varles, ji tą Zvonkų toje pačioje vietoje ir pribaigtų“, – juokėsi jis.
Kurio patiekalo, išskyrus midijas, ilgą laiką nevalgė Stano, iš kur Deivydas Zvonkus turi tiek nenumaldomos energijos bei kurie egzotiški koldūnų deriniai skaniausi? Atsakymai – naujausioje eksperimentinėje kulinarinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ per LNK.LT.