PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Birželio 6 d. 14:50

Krovinius vežanti Kauno įmonė „Avima“ bankrutuoja ir atleidžia visus darbuotojus

Kaunas

Asociatyvi Freepik.com nuotr.

Ūla KlimaševskaŠaltinis: ELTA


303785

Dėl sudėtingų sąlygų transporto sektoriuje Kaune įsikūrusi krovinių pervežimais užsiimanti įmonė „Avima“ bankrutuoja ir atleidžia visus 32 darbuotojus.

10 metų veikusi įmonė apie atleidimus Užimtumo tarnybai pranešė birželio 3 dieną. Kaip Eltai ketvirtadieį nurodė tarnyba, didžioji dalis atleidžiamų darbuotojų yra tarptautinius krovinių pervežimus vykdę vairuotojai – jų atleidžiama 26.

Gegužės pabaigoje įsiteisėjusia Kauno apygardos teismo nutartimi įmonei iškelta bankroto byla. Įmonės bankroto administratorius Vladas Kerpauskas Eltai nurodė tikslių priežasčių, dėl kurių įmonė nutraukė veiklą, nežinantis, mat dar nėra perėmęs įmonės bankroto dokumentų. Tačiau, jo teigimu, bankrotui įtakos turėjo sudėtinga situacija transporto rinkoje.

„Ir (Europos Sąjungos priimtas – ELTA) mobilumo paketas, ir karas, geopolitika – viskas susideda į krūvą ir kiek transporto įmonių šiandien eina į bankrotą. (...) Vienas dalykas, kad užsidarė visi keliai į Rytus, kur įmonė anksčiau važiuodavo, visas susidėjo ir atėjo tas laikas, kai pamatė, kad nebegali išlaikyti žmonių. Jie skundžiasi darbo ginčų komisijai, kad nebemokami atlyginimai“, – teigė V. Kerpauskas.

Įmonės pradelsta mokesčių nepriemoka Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) birželio 3 dieną siekė 172 tūkst. eurų, o skola „Sodrai“ birželio 5 dieną sudarė 57,1 tūkst eurų.

Praėjusiais metais įmonė „Avima“ patyrė 271,7 eurų nuostolį ir gavo 2,1 mln. eurų pajamų, o 2022 metais – 61,3 tūkst. eurų nuostolį ir gavo beveik 2,5 mln. eurų pajamų.