PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 6 d. 15:14

Rusija įves apribojimus JAV žiniasklaidai dėl sankcijų naujienų kanalui RT

Pasaulis

Dmitrijus Peskovas / YouTube

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


317298

Rusija, atsakydama į Vašingtono sankcijas valstybės finansuojamam naujienų kanalui RT, nustatys vidaus apribojimus JAV žiniasklaidos priemonėms, penktadienį pranešė Kremlius.

Jungtinės Valstijos trečiadienį pateikė kaltinimus dviem Rusijos propagandinio kanalo RT darbuotojams ir įvedė sankcijas kanalo redaktorėms, kaltindamos juos siekiu daryti įtaką 2024 metų JAV prezidento rinkimams.

„Simetriškas atsakas neįmanomas. JAV nėra nei valstybinės naujienų agentūros, nei valstybinio televizijos kanalo“, – valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Tačiau neabejotinai bus imtasi priemonių, kurios apribos jų žiniasklaidos skleidžiamą informaciją“, – pažymėjo jis.

D. Peskovas taip pat pateisino precedento neturinčią cenzūrą, įvestą Rusijoje nuo plataus masto karo Ukrainoje pradžios, taip pripažindamas, kad Maskva griežtai kontroliuoja informaciją.

„Esant karo padėčiai, apribojimai yra pateisinami, o cenzūra taip pat pateisinama“, – naujienų agentūrai TASS teigė jis.

D. Peskovas nepasakė, kokius apribojimus Rusija taikys JAV žiniasklaidai.

Dauguma JAV žiniasklaidos priemonių sumažino savo darbuotojų skaičių arba pasitraukė iš Rusijos, kai Maskva pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą ir priėmė įstatymus, kuriais siekiama užkirsti kelią nepriklausomiems pranešimams apie karą.

Tarp 10 asmenų ir dviejų subjektų, kuriems Iždo departamentas paskelbė sankcijas, yra valstybės finansuojamos RT vyriausioji redaktorė Margarita Simonjan ir jos pavaduotoja Jelizaveta Brodskaja.

JAV pareigūnai ne kartą įspėjo apie užsienio jėgų pastangas kištis į artėjančius JAV rinkimus, o Vašingtonas Maskvą siekiu daryti įtaką JAV rinkimams kaltina nuo pat 2016-ųjų, kai vyko D. Trumpo ir demokratės Hillary Clinton kova.