Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Jei niekada nebandėte patys pasigaminti skumbrės konservų, pats metas pamėginti!
Sudėtis:
6 skumbrės
1 kg svogūnų
1,5 kg morkų
2 kg pomidorų
2 šaukštai druskos
180 g cukraus
1 puodelis aliejaus
2 šaukštai acto
pipirai
lauro lapai
Gaminimas:
Svogūnus, morkas susmulkinkite trintuvu, supilkite aliejų, sudėkite druską, cukrų ir troškinkite keptuvėje 10 minučių.
Tada sudėkite supjaustytus pomidorus ir troškinkite 15 minučių.
Sudėkite skumbrę, supjaustytą 1 cm apskritimais, įdėkite pipirų, lauro lapų ir troškinkite 1,5 valandos.
Virimo pabaigoje supilkite 2 šaukštus acto.
Sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite, apvyniokite rankšluosčiais, kol visiškai atvės.
Skanaus!