Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Etaplius.ltŠaltinis: Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro informacija
Atidarymo dalyvius, linkėdami gero sezono bei ištvermės, sveikino Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ir vicemeras Vytautas Butkus. Iškilmės prasidėjo Gargždų kultūros centro ir Gargždų „Kranto“ progimnazijos paruošta kultūrine programa „Klaipėdos rajonas – keturių vandenų kraštas“.
Šiais metais atidarant turizmo sezoną buvo pasirinkta vietinio maisto turizme svarbos tema. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė skaitė pranešimą „Vietinis maistas – viena svarbiausių turizmo sudėtinių dalių“ ir pristatė naują turizmo informacijos centro leidinį „Kulinarinės kelionės po Klaipėdos rajoną. Didžioji ir Mažoji Lietuva“. Virtuvės šefas, „Kazano ant ratų“ direktorius Darius Glušauskas pristatė pranešimą „Vietinio maisto gamintojų nauji produktai ir paslaugos“.
Po pranešimų suorganizuoti praktiniai užsiėmimai „Maisto gaminimas kaimo turizmo sodyboje“. Juos vedė ne tik virtuvės šefas, bet ir galiūnas, daugkartinis galiūnų čempionatų nugalėtojas, maisto gaminimo entuziastas Vidas Blekaitis.
Neatsiejama atidarymo dalis buvo kontaktų mugė „Narys − nariui“. Čia buvo pristatomi produktai, kuriuos gamina asociacijos nariai. Tai originalios arbatos, užtepėlės, duona, cukatos, sėklos, aliejai ir kt. Sodybos šeimininkų svetingumas, puikus maistas, išpuoselėta sodybos aplinka, iš visos Lietuvos suvažiavusių sodybų šeimininkų gera nuotaika sukūrė puikią atmosferą šauniai kasmetinei šventei.