PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 7 d. 09:05

Kinija teigia vykdanti kovinį patruliavimą netoli Skarboro seklumos

Pasaulis

Asociatyvi Telegram nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


313040

Kinija trečiadienį surengė kovinį patruliavimą netoli Skarboro seklumos Pietų Kinijos jūroje, kurio tikslas – išbandyti karių „greitą mobilumą ir bendro smūgio galimybes“, pranešė Pekino kariuomenė.

Kinija „vykdė bendrą kovinį patruliavimą jūroje ir oro erdvėje netoli Huangjano salos“, paskelbė Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos (PLA) Pietų teatro vadavietė, pavartodama kinišką Skarboro seklumos, į kurią taip pat pretenduoja Filipinai, pavadinimą.

„Visa karinė veikla, kuri trikdo Pietų Kinijos jūrą, kuria karštuosius taškus ir kenkia taikai bei stabilumui regione, yra kuo geriau kontroliuojama“, – nurodė kariškiai.

Pekinas pretenduoja beveik į visą vandens kelią, nepaisant tarptautinio sprendimo, kad jo pretenzijos neturi teisinio pagrindo.

Pastaraisiais mėnesiais įvyko nemažai filipiniečių ir kinų laivų susidūrimų, ypač dėl karinio laivo, kurį Manila jau daugelį metų laiko ginčijamos Antrojo Tomo seklumos.

Pekinas dėl eskalacijos kaltina Manilą ir tvirtina, kad jo veiksmai siekiant apsaugoti savo suverenitetą Pietų Kinijos jūroje yra teisėti ir proporcingi.