Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Rimvydas ŠimaitisŠaltinis: Etaplius.lt
Aš atsisakau valgyti nuobodžiai! Net iš paprastų maisto produktų juk galime sukurti šventę savo artimųjų akims. Jau kuris laikas stengiuosi išprašyti lauk rutiną, papuošti stalą ir maistą. O kodėl kiekviena diena negali būti šventė, kai laiką leidi su mylimais žmonėmis?
Šį kartą nusprendžiau pagaminti vištienos suktinukus su keptomis morkomis ir pomidorais, o šalia patiekti laukinių ir ilgųjų ryžių mišinį.
Vištienos suktinukams reikės:
- 500–600 g vištienos krūtinėlės;
- 100 g vištienos arba kalakutienos kumpelio;
- pakuotės sūrio lapelių;
- 100 g plonai pjaustytos šoninės;
- 200 g vyšninių pomidorų;
- dviejų didelių morkų;
- mėgiamų prieskonių;
- krapų.
Vištienos krūtinėlę supjaustome išilgai, kad gautume kepsnelius. Juos išmušame, tik geriausia ant kepsnelio dėti maišelį ar maistinę plėvelę ir tada padaužyti maisto plaktuku – taip nesuardysime minkštos mėsos.
Kepsnius įtriname mėgiamais prieskoniais. Aš rinkausi paukštienos prieskonius be druskos, himalajų druską, ciberžolę su mangais. Ant prieskoniais ištrinto kepsnio dedu ploną kalakutienos kumpelio griežinėlį ir sūrio lapelį. Tokį triaukštį darinį suvynioju ir apsuku plona šoninės juostele. Kepant orkaitėje, šoninė išskirs riebaliuką ir vištienos krūtinėlė nebus tokia sausa.
Tokius suktinukus dedu į kepimo indą, šalia beriu vyšninius pomidorus ir susmulkintas morkas. Jas galima tarkuoti arba padaryti ilgas juosteles daržovių skustuku. Morkas galima gardinti alyvuogių aliejumi, druska, aš dar užbarstau šiek tiek rūkytos paprikos grūdelių.
Maistas 160 laipsnių temperatūros orkaitėje kepa apie 30 minučių. Per tą laiką išverdame ir ryžius. Laukiniai ryžiai pakankamai kieti, tad aš juos pagardinau šaukšteliu naminio „Ghi“ sviesto, tačiau galima dėti ir parduotuvėje pirkto sviesto gabalėlį.
Kaip ir sakiau, maistą stengiausi patiekti šventiškai, tad į lėkštes dėjau „takelį“ ryžių, ant viršaus surikiavau po keletą kepsnelių, mat jie iškepę nėra labai dideli. Viską papuošiau keptais pomidorais ir morkomis. Tiems, kam neužtenka tik keptų daržovių, gali pasigaminti ir gaivių salotų, tik jokiu būdu ne su majonezu ar grietine, nes riebumo jau suteikia sūris ir šoninė.
Toks maistas namiškiams labai patiko. Nors ingredientai tradiciniai, skonis – naujas ir netikėtas.
Negailėkite šiek tiek laiko maisto gamybai, juk vakarienės – ne tik pilvo užpildymas, bet ir gražiausia dienos dalis su artimaisiais, kada gali pasiguosti, pasidžiaugti praėjusia diena. Taip pat netaupykit ir gražiausių servizų. Kada daugiau juos panaudosite?