PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2025 m. Kovo 8 d. 10:27

Keturi receptai, kurie leis varškę atrasti iš naujo

Šiauliai

Freepik.com

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Etaplius.LT


348371

Kviečiame išmėginti keturis receptus, kurie leis iš naujo atrasti varškę, prisiminti primirštus vaikystės patiekalus ar suteikti jiems naujų akcentų.

Varškėčiai su obuoliais

Dviem porcijoms varškėčių prireiks:

· 400 g 9 proc. riebumo varškės

· 1 ¼ stiklinės miltų

· 2 obuolių

· 1 kiaušinio

· 3 šaukštų cukraus

· 2 šaukštų 3,2 proc. riebumo kefyro

· Pusės arbatinio šaukštelio kepimo sodos

Nulupkite obuolius, pašalinkite jų branduolius ir sėklytes, o minkštimą sutarkuokite. Tarkuotą obuolį dėkite į dubenį kartu su varške, miltais, cukrumi, kepimo soda ir kefyru. Įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Iš gautos tešlos suformuokite norimo dydžio paplotėlius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant trupučio aliejaus. Vienai paplotėlių pusei gražiai apskrudus, verskite juos ant kitos ir taip pat kepkite, kol įgis rusvą atspalvį ir iškils. Varškėčius galite patiekti su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu, riešutų kremu, bananais ar uogomis.

Varškės virtinukai su bananais

Dviem porcijoms tokių virtinukų prireiks:

· 300 g 9 proc. riebumo varškės

· 1 didesnio banano

· Pusės stiklinės miltų

· 1 kiaušinio

· Žiupsnelio cukraus

· Žiupsnelio vanilės

· Žiupsnelio druskos

Pirmiausiai į varškę įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Tuomet suberkite cukrų, vanilę bei druską ir įdėkite šakute sutrintą bananą. Supilkite miltus ir išmaišykite. Turėtumėte gauti lipnią masę, iš kurios būtų galima formuoti virtinukus. Tam iš tešlos pirmiausiai suformuokite pailgas juosteles, o po to supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite virtinukus į puode ant viryklės užvirtą vandenį ir virkite keletą minučių. Štai ir viskas – virtinukus galite patiekti su uogienėmis, grietine, sirupais ar kitais mėgstamais priedais.

Lietiniai su varške ir persikais

Blynams prireiks:

· Pusantros stiklinės miltų

· 1 stiklinės 3,5 proc. riebumo pieno

· 1 stiklinės vandens

· 2 kiaušinių

· Žiupsnelio druskos

· 250 g 9 proc. riebumo varškės

· Poros šaukštų cukraus

· 200 g konservuotų persikų

Lietinių tešlą paruoškite į dubenį suberdami miltus ir druską, įmušdami kiaušinius, supildami pieną bei vandenį ir viską gerai išmaišydami. Blynus kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje ant trupučio aliejaus.

Paruoškite blynų įdarą: smulkiai supjaustykite konservuotus persikus ir juos kartu su cukrumi išmaišykite varškėje. Ant iškeptų blynų dėkite po gerą šaukštą įdaro. Gražiai užlankstykite ir suformuokite pailgas juosteles arba stačiakampio formos vokelius. Iškeptus lietinius galite apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su grietine ar uogienėmis.

Trupininis varškės pyragas su kiviais

Jam paruošti prireiks:

· 400 gramų kvietinių miltų

· 4 kiaušinių

· 180 gramų sviesto

· 200 gramų cukraus

· 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

· Žiupsnelio druskos

· 500 g 9 proc. riebumo varškės

· 2 kivių

· 2 šaukštų kukurūzų krakmolo

· 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Iki 180 °C įkaitinkite orkaitę. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius, 100 g cukraus, mažais gabalėliais supjaustytą sviestą, vanilinį cukrų, įmuškite 2 kiaušinius. Viską išmaišykite ir iki birių trupinių masės sutrinkite rankomis. Du trečdalius paruoštų trupinių paskirstykite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Šiek tiek papresuokite masę delnais ir apie 10 minučių kepkite vidurinėje orkaitės dalyje.

Kol pyrago pagrindas kepa, pasiruoškite įdarą: į dubenį suberkite varškę, 100 g cukraus, kukurūzų krakmolą, vanilės ekstraktą ir įmuškite du kiaušinius. Viską gerai išmaišykite plaktuvu. Griežinėliais supjaustykite nuluptus kivius.

Paruoštą įdarą paskirstykite ant iškepusio pyrago pagrindo, o ant viršaus išdėliokite kivių griežinėlius. Ant viršaus užbarstykite likusius trupinius ir dėkite pyragą į orkaitę kepti maždaug 40 minučių, iki kol viršus gražiai paruduos. Iškepusį pyragą supjaustykite gabalėliais, ragaukite ir vaišinkite svečius.

Skanaus!