PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 13 d. 15:15

Kelionės išlaidų kompensacijos – visiems Radviliškio medikams

Radviliškis

Etaplius.LTŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


318472

Nuo šių metų spalio 1 dienos visiems toliau nuo darbovietės gyvenantiems Radviliškio rajono gydymo įstaigų medikams bei slaugytojo padėjėjams bus kompensuojamos kelionės į darbą išlaidos. Taip nusprendė rugsėjo 12 dieną posėdžiavusi Radviliškio rajono savivaldybės taryba.

Paramą gaus žymiai daugiau medikų

Iki šiol Radviliškio rajone kelionės išlaidų kompensacija galėjo pasinaudoti tik gydytojai ir radiologijos technologai. Nuo spalio 1-osios kelionės išlaidų kompensacijų gavėjų ratas prasiplės ir parama galės pasinaudoti visi medicininį išsilavinimą turintys sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai bei slaugytojo padėjėjai, gyvenantys toliau nuo savo darbovietės.

Naujajame savivaldybės Tarybos sprendime nustatyta, kad kompensacija bus skiriama tiems medicinos darbuotojams bei slaugytojo padėjėjams, kurių gyvenamoji vieta yra daugiau nei 15 kilometrų nuo darbo vietos, o didžiausias kompensuojamas atstumas sieks 50 kilometrų. Kompensacija sieks 0,10 euro už 1 kilometrą, įskaitant visus mokesčius.

Šio sprendimo iniciatorius – Radviliškio rajono savivaldybės tarybos Socialinių reikalų, sveikatos ir teisėtvarkos komitetas, vadovaujamas pirmininkės Zitos Žvikienės.

Sprendimas parengtas siekiant pritraukti į rajoną trūkstamus sveikatos priežiūros specialistus ir sudaryti palankesnes sąlygas į darbą atvykti tiems, kurie šiuo metu gyvena toliau nuo savo darbovietės. Taip rajono valdžia tikisi užtikrinti sklandesnį sveikatos paslaugų teikimą vietos gyventojams.

Rugsėjo 12 dieną vykusiam Radviliškio rajono tarybos posėdžiui pirmininkavęs Biudžeto, ekonomikos ir ūkio reikalų komiteto pirmininkas Saulius Luščikas pasidžiaugė, kad šį sprendimą vienbalsiai palaikė visi posėdyje dalyvavę Tarybos nariai.

Gydytojų kelionės kompensuojamos jau nuo pavasario

Radviliškio rajone dirbantys gydytojai ir radiologijos technologai kompensacijas už keliones į darbą gauna jau nuo šių metų balandžio 1 dienos.

Gydytojams kompensacija mokama, jeigu iš namų į darbą jiems reikia važiuoti nuo 50 iki 200 kilometrų, o radiologijos technologai kompensacija gali pasinaudoti tais atvejais, jeigu į darbą vyksta toliau nuo 15 iki 50 kilometrų. Už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą kompensuojama po 10 centų.

„Į mūsų rajoną iš kitų miestų atvyksta dirbti gana nemažai gydytojų, todėl kelionės kompensacija buvo reikalinga, siekiant pritraukti specialistus į mūsų rajoną ir kad medikų neperviliotų arčiau jų namų esančios gydymo įstaigos. Gydytojų trūksta visoje Lietuvoje, todėl privalome priimti tokius sprendimus, kurie padėtų juos išsaugoti mūsų rajone, kad gyventojai gautų kokybiškas gydymo paslaugas“, – tuomet sprendimą komentavo Radviliškio rajono savivaldybės meras Kazimieras Račkauskis.

Už šį sprendimą kovo mėnesį vykusiame Tarybos posėdyje irgi vieningai balsavo visi Tarybos nariai, išskyrus Gediminą Lipnevičių ir Vilmą Aleknienę, kurie sprendimo nepalaikė.

Kompensacijos mokamos ir mokytojams

Medikai – ne vieninteliai, kuriems Radviliškio rajone kompensuojamos kelionės į darbą. Praėjusių metų rugpjūčio 31 dieną Radviliškio rajono savivaldybės taryba pritarė pasiūlymui, kad toliau nuo mokyklos gyvenantiems mokytojams ir kitiems švietimo specialistams jau nuo praėjusių metų rugsėjo 1-osios būtų kompensuotos jų kelionės į darbą išlaidos.

Pedagogams, kaip ir gydytojams, už kiekvieną nuvažiuotą kilometrą kompensuojama po 10 centų. Šia kompensacija naudojasi visi, kuriems iš namų į darbą reikia važiuoti nuo 15 iki 50 kilometrų.

Kelionės išlaidos darbuotojams kompensuojamos už važiavimą darbo dienomis į savo darbovietę iš namų ir atgal iš darbo. Darbuotojai, pageidaujantys gauti kelionės išlaidų dalinę kompensaciją, įstaigos, kurioje dirba, vadovui turi pateikti prašymą ir kitus dokumentus apie deklaruotą ar faktinę gyvenamąją vietą.