PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 10:09

Keičiasi STT Kauno valdybos ir Centrinės tyrimų valdybos vadovai

Kaunas

Darius Balčiūnas, Dainius Januška. STT nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: STT informacija


316505

Nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. pasikeitė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdybos ir Centrinės tyrimų valdybos vadovai – Dainius Januška, Kauno valdybos vadovas, paskirtas Centrinės tyrimų valdybos vadovu, o Centrinės tyrimų valdybos vadovas Darius Balčiūnas – Kauno valdybos vadovu. Įvertinus abiejų vadovų kompetencijas ir ilgametį darbą atitinkamose valdybose, tokie pokyčiai inicijuoti siekiant perduoti jų turimą patirtį teritorinių valdybų komandoms.

„Siekiant, kad organizacija veiktų kuo efektyviau, pokyčiai yra vienas iš būdų to pasiekti. Vadovų rotacija – sveikintinas procesas, leidžiantis dalintis turima patirtimi, inicijuoti naujus veikimo metodus, užtikrinančius darbo kokybę. Abu vadovai yra savo srities profesionalai, savo komandoms vadovavę ilgą laikotarpį, todėl tikiu, kad jie perduos savo sukauptas patirtis teritorinėms valdyboms ir ši rotacija dar labiau sustiprins vieną iš Tarnybos krypčių – baudžiamąjį persekiojimą“, – apie pokyčius sakė STT vadovas Linas Pernavas.

D. Januška Kauno valdybai vadovavo nuo darbo Tarnyboje pradžios – 2016 m. Jis yra baigęs teisės magistrantūros studijas Mykolo Romerio universitete. D. Balčiūnas STT dirba 17 metų. Nuo 2012 m. penkerius metus vadovavo STT Šiaulių valdybai, Antrajai valdybai Vilniuje, nuo 2017 m. – Vilniaus valdybai, o nuo 2020 m. naujai įsteigtai Centrinei tyrimų valdybai. D. Balčiūnas yra baigęs teisės magistrantūros studijas Mykolo Romerio universitete.

Už pavyzdingą ir nepriekaištingą tarnybą abu pareigūnai yra ne kartą skatinti, jiems skirtos padėkos už bendradarbiavimą su kitomis teisėsaugos institucijomis.