PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Rugpjūčio 27 d. 14:39

Kauniečiui pareikšti kaltinimai dėl papirkimo

Kaunas

Statybų darbai / Freepik nuotr.

EtapliusŠaltinis: Lietuvos Respublikos prokuratūra


315640

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kauno gyventojui pareikšti kaltinimai dėl papirkimo.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 m. kovo mėnesį viename iš Lietuvos kariuomenės struktūrinių padalinių buvo inicijuotas konkursas pastato remontui atlikti. Viešųjų pirkimų procedūrą laimėjo Jonavoje registruota įmonė, kurioje ir dirbo kaltinamasis.

Tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad kaltinamasis, būdamas minėtos įmonės, kuri ne pagal numatytus projekto sprendinius statybos objekte organizavo betoninių bortų montavimo darbus, darbuotoju, siekdamas, jog netinkamai atlikti darbai būtų priimti užsakovo, davė kyšį techninę darbų priežiūrą vykdančiam asmeniui, kuris yra prilygintas valstybės tarnautojui.

Remiantis STT pareigūnų surinktais duomenimis, kaltinamasis, minėtam valstybės tarnautojui kaip kyšį pažadėjo statybines plyteles ir jų montavimo darbus jo gyvenamojoje vietoje. Valstybės tarnautojas dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos su pareiškimu kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus.

Baudžiamasis kodeksas už papirkimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.