PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 15:09

Karių pratybos „Tvirtas skydas 3“ nekarinėse teritorijose

Tauragė

Karinės pratybos / Scanpix

Etaplius.ltŠaltinis: Šilalės rajono savivaldybė


319275

2024 m. spalio 4–6 dienomis Klaipėdos, Kretingos, Pagėgių, Plungės, Rietavo, Šilalės, Šilutės, Tauragės rajonų savivaldybėse vyks Krašto apsaugos savanorių pajėgų pratybos „TVIRTAS SKYDAS 3“.

Šiuose mokymuose dalyvaus KASP Žemaičių apygardos 3–iosios rinktinės kariai ir kiti Lietuvos kariuomenės bei NATO sąjungininkų vienetai, kurie vykdys karines užduotis civilinėje aplinkoje.

Norint tinkamai treniruoti pratybose dalyvausiančius karius ir sudaryti jiems realistiškas sąlygas, atsižvelgiant į karių savanorių taktiką ir keliamas užduotis, siekiant didinti karių matomumą visuomenėje, gerinti gyventojų pasitikėjimą Lietuvos kariais ir NATO sąjungininkais, reikalingos civilinės nekarinės teritorijos.

Informuojama, kad pratybose dalyvaujantys kariai, vykdydami jiems keliamas užduotis šviesiu ir tamsiu paros metu, retai apgyvendintose teritorijose judės pėsčiomis arba su ratinėmis karinėmis transporto priemonėmis, naudos imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius ir dūminius paketus, o ypatingais atvejais – signalines raketas.

Užtikrinama, kad pratybų metu bus laikomasi Lankymosi miške taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2013 m. lapkričio 15 d. įsakymu Nr. D1-849, kitų Lietuvos Respublikos įstatymų, teisės aktų, nustatančių laukinės augalijos naudojimo, apsaugos ir atkūrimo reikalavimų, priešgaisrinės saugos reikalavimų bei kitų abipusių susitarimų.

Jeigu nurodytu periodu planuojama vykdyti veiklą, galinčią daryti įtaką karinėms pratyboms, maloniai prašome mus apie tai informuoti mjr. Inga Pranaitienė, mob. +370 682 40 678, el. p. inga.pranaitiene@mil.lt