PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 25 d. 15:04

Kalvarijos meno mokyklos mokiniams stovykla  prabėgo akimirksniu

Kalvarija

Kalvarijos meno mokyklos nuotr.

mmm.ltŠaltinis: mmm.lt


311314

Kalvarijos meno mokyklos dailės skyriaus mokiniai dalyvavo poilsio stovykloje „Meno virtuvėlėje – nauji kūrybos receptai“. Stovykla praturtino jų patirtį, skatino kūrybiškumą ir ugdė emocinį sąmoningumą.

Grafikos edukacijas vedė profesionali grafikė Inga Dargužytė, kuri mokinius supažindino su lino raižinio technika. Subtili technika leido kurti unikalius meno kūrinius, kurie vėliau bus eksponuojami meno mokyklos erdvėse. Be to, mokiniai eksperimentavo su įvairiomis medžiagomis, formomis ir tekstūromis, taip gilindami savo supratimą apie vizualinį meną. Įgijo ne tik techninių žinių, bet ir vertingų kūrybinių patarimų iš profesionalios menininkės.

Teatro mokytoja Inga Šviesaitė vedė patyrimines veiklas, kurios apėmė regėjimo, uoslės, lytėjimo ir klausos pojūčius. Vaikai tyrinėjo savo kūno ir emocijų sąsajas, mokėsi atpažinti ir išreikšti savo jausmus. Nors dažniausiai savo kūrybinius pojūčius vaikai išreiškia popieriuje, šį kartą jie galėjo giliau pažinti save per kūno reakcijas, mintis ir būsenas ir kurti neįprasta meno išraiška.

Šios stovyklos veiklos buvo itin reikšmingos vaikų emociniam ir kūrybiniam vystymuisi. Patyriminės veiklos padėjo vaikams geriau suprasti savo emocinę savijautą, išmokti ją atpažinti ir taikyti kūrybiniame procese. Grafikos edukacijos praplėtė jų žinias apie meno technikas ir suteikė galimybę eksperimentuoti su įvairiomis medžiagomis. Šios patirtys turės ilgalaikį teigiamą poveikį vaikų asmeniniam ir kūrybiniam tobulėjimui, skatindamos juos tapti visapusiškai išsilavinusiais ir kūrybingais žmonėmis.

Profesionalių kūrėjų apsilankymas meno mokykloje yra didžiulis įkvėpimo šaltinis vaikams ir svarbus kultūrinis renginys mokyklos bendruomenei. Taip pat tai galimybė įgyvendinti naujus mokymosi uždavinius, kuriuos būtų sudėtinga įtraukti pamokų metu.

Šešios stovyklos dienos prabėgo akimirksniu.

Stovyklą finansavo Kalvarijos savivaldybė, iš dalies Kalvarijos meno mokykla ir tėveliai.