PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Rugsėjo 12 d. 09:13

Kaišiadorių ugdymo įstaigose – prevencinės paskaitos „SOS – prekyba žmonėmis!“

Kaišiadorys

Mokykla / Freepik

EtapliusŠaltinis: Kaišiadorių r. savivaldybė


318114

Kaišiadorių rajono savivaldybė inicijuoja ugdymo įstaigose prekybos žmonėmis prevencinius renginius mokiniams.

Kaišiadorių rajono savivaldybės kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo darbo grupė, kuriai vadovauja Administracijos direktorius Karolis Petkevičius, inicijuoja ugdymo įstaigose prekybos žmonėmis prevencinius renginius mokiniams.

Rugsėjo 9–13 d. vyresniųjų klasių mokiniams skaitomos prevencinės paskaitos „SOS – prekyba žmonėmis!“. Paskaitų lektoriai: Lietuvos policijos mokyklos Policijos veiklos skyriaus viršininkas M. Baranauskas ir vyr. specialistė R. Čerkauskienė. Paskaitos skirtos naujoms prekybos žmonėmis formoms, paplitusioms šalyje, aptarti, joms atpažinti – kaip teisėsauga atsako į šiuos iššūkius, kas yra nukentėjusieji, jų teisių atstovavimas ir kaip jiems teikti psichologinę bei socialinę pagalbą. Pateikiama informacija apie prekybos žmonėmis pavojus, kaip atpažinti verbavimą internete, kur ieškoti pagalbos patekus į bėdą ir t. t. Planuojama, kad paskaitose dalyvaus 520 mokinių.

Kaišiadorių rajono savivaldybės kovos su prekyba žmonėmis koordinavimo darbo grupė rengia dvimečius veiksmų planus ir įgyvendina numatytas priemones. Veiksmų plano priemonės skirtos tarpinstituciniam bendradarbiavimui bei kovos su prekyba žmonėmis veiksmų koordinavimui stiprinti. Sistemingai vykdomos prevencinės paskaitos, vedami seminarai, mokymai institucijų vadovams bei paslaugas savivaldybės įstaigose teikiantiems specialistams.

Visą parą veikia Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro SOS numeris +370 679 61617, skirtas konsultuoti, patarti ir informuoti nukentėjusius nuo įvairių prekybos žmonėmis formų, prostitucijos, seksualinės prievartos, pabėgusius nepilnamečius.

Šiuo numeriu skambinti kviečiami ir šeimų nariai, bet kokių tarnybų atstovai, įtariantys apie galimą išnaudojimo, smurto ar apgavystės atvejį. Kovos su prekyba žmonėmis centro specialistų komanda – socialinė darbuotoja, psichologė ir teisininkas – pasiruošę padėti tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.