PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Liepos 6 d. 16:15

Kaip salotas gerokai ilgiau išlaikyti šviežias ir traškias

Lietuva

Photostk nuotr.

Pranešimas spaudaiŠaltinis: Pranešimas spaudai


307779

Traškumu pasižyminčių salotų norisi ir prie rytinės kiaušinienės, ir prie grilio patiekalų ar tiesiog kaip sveikų, greitų priešpiečių. Vienas iš svarbiausių dalykų ruošiant geras salotas – užtikrinti, kad lapai būtų švieži ir traškūs. Tam verta įsidėmėti kelis patarimus.

Nuplaukite. Prieš dedant salotas į šaldytuvą, svarbu jas apžiūrėti ir pašalinti pažeistus, sudžiūvusius ar labiau apvytusius lapus. Bakterijos nuo tokių lapų gali išplisti ant kitų, tad juos nurinkę apsaugosite sveikus lapus.

Išdžiovinkite. Norint ilgiau išlaikyti salotų šviežumą, per didelė drėgmė yra priešas numeris vienas. Todėl labai svarbu nuplautas salotas gerai išdžiovinti. Galite jas nusausinti popieriniu rankšluosčiu, tačiau veiksmingiausia panaudoti sukamąją salotų džiovyklę.

Suvyniokite visą gūžę. Jeigu įsigijote salotos galvą, išdžiovintą ją suvyniokite į drėgną popierinį rankšluostį ir įdėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį arba apvyniokite folija. Laikykite šaldytuve.

Atskirus lapus dėkite į indą. Patikrintas metodas leis pasirūpinti, kad, priklausomai nuo salotų rūšies, jos šviežios išliks ir savaitę ar net ilgiau. Visų pirma, nuplautus ir nusausintus lapus stambiai supjaustykite. Stiklainio ar plastikinio konteinerio dugną išklokite popieriniu rankšluosčiu, tada dėkite salotas. Ant viršaus uždėkite dar vieną ar du popierinio rankšluosčio lapus, kad jie sugertų perteklinę drėgmę, ir uždarykite indą.

Taip pat galite naudoti ir plastikinį maišelį, jei paliksite atvirą tarpą orui. Tačiau tvirtame inde gležni lapai bus geriau apsaugoti nuo pažeidimų. Nepamirškite kas kelias dienas pakeisti popierinio rankšluosčio, jeigu sudrėgsta, – taip užkirsite kelią bakterijoms daugintis.

Laikykite toliau nuo avokadų. Kad salotos ilgiau išliktų šviežios, daržovių žinovė pataria jas laikyti atokiau nuo etileno turinčių vaisių, tokių kaip avokadai, kriaušės, obuoliai, pomidorai. Šie nokdami išskiria dujas, dėl kurių kiti produktai greičiau noksta ir genda.

Ledo vonelė šviežumui sugrąžinti. Atminkite, kad net jei viską darysite teisingai, salotos gali šiek tiek pavysti. Šviežumą atgaivinti galima supjaustytas salotas kelias minutes pamerkus į vandenį su ledukais ir nusausinus.