Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
anonymous anonymousŠaltinis: Etaplius.lt
Good Housekeeping Institute (GHI) pasidalino savo nepriekaištingu pudingo receptu.
5a25ac04b383c.jpg
Rekomenduojama į džiovintų vaisių mišinį įpilti brendžio.
Taip pat pataria, garinti pudingą garuose 4,5-6 valandas.
INGREDIENTAI
Miltai 1st.
Džiūvėsiai 1st. duonos džiūvėsiai
Sviestas 175g
Kiaušiniai 2vnt.
Razinos 300g 100g šviesių ir 200g tamsių
Citrinos 1vnt. sultys ir 1 valg. š. nutarkuotos žievelės
Apelsinai 1vnt. 2 valg. š. žievelės ir 4 valg. š. sulčių
Vyšnios 150g cukruotos vyšnios
Migdolai 50g
Graikiniai riešutai 50g
Cinamonas 1valg. š.
Gvazdikėliai 1valg. š. malti
Brendis: 100ml
Kaip gaminti
1. Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį.
2. Sumaišykite džiūvėsius ir miltus, sudėkite sviestą ir masę ištrinkite, kad susidarytų riebūs trupiniai.
3. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, sumaišykite, sudėkite mirkytus vaisius ir riešutus. Viską išmaišykite ir supilkite į sviestu suteptą kekso formą ar kelias formas. Viršų gerai uždenkite folija ir apriškite.
4. Toks pudingas gaminamas garuose gana ilgai, net 4–6 val., paskui atvėsinamas ir, suvyniotas į foliją, laikomas 3–4 savaites. Prieš patiekiant, vėl atšildomas garuose.