Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pexels.com nuotr.
Reporteris SkaistėŠaltinis: Etaplius.lt
Kada paskutinį kartą apžiūrinėjote savo virtuvės gartraukių būklę? Jeigu tai buvo senokai, tai filtrų vaizdas gali jus išgąsdinti. Mat per filtrus praeina visi garai su riebalais, kylantys nuo puodų ir keptuvių. Nešvarumai nusėda ant filtro grotelių.
Per ilgą laiką filtro grotelės gali visai užsikimšti ir nebefunkcionuoti. Todėl juos reikia reguliariai valyti. Paprastu būdu jų beveik neįmanoma išvalyti, bet mes atskleisime jums paslaptį, kaip tai padaryti be vargo ir gana greitai.
Pirmiausia reikia išmontuoti filtrus iš gartraukio. Pamerkite juos 15 minučių šiltame druskos ir citrinos rūgšties tirpale. 1 litrui vandens reikės 4 šaukštų druskos ir 3 šaukštelių citrinos rūgšties.
Jeigu riebalai ir nešvarumai labai seni ir nepavyksta jų visiškai panaikinti tokiu būdu, pabandykite atsargiai pavirinti filtrą minėtame tirpale. Jeigu jis visas netilps į puodą, kaitinkite vieną pusę, o paskui apverskite.
alfalt-logo-skaidrus.png