Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
VPGT nuotr.
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Kokių veiksmų imtumėtės jūs, jeigu namų virtuvėje puode netikėtai užsidegtų riebalai? Deja, ne visi nelaimės akivaizdoje išlaiko šaltą protą ar turi pakankamai žinių, kad žinotų, kaip suvaldyti liepsnas. Socialiniame tinkle „Facebook" Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba dalijasi informacija, kuri vieną dieną gali išgelbėti jums gyvybę.
„Vakar skaudi nelaimė nutiko vienam Šiaulių gyventojui. Puode ant viryklės užsidegus riebalams, vyras, užuot uždengęs dangčiu, mėgino jį išmesti pro langą. Tačiau puodas iškrito jam iš rankų ir žmogus apsipylė degančiais riebalais. Jis apsidegino rankas ir koją ir buvo nuvežtas į ligoninę. Nuo degančių riebalų apsilydė ir virtuvinė užuolaida, – trečiadienį skelbia Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. – Ką daryti, jeigu puode ar keptuvėje užsidegė riebalai? Jokiu būdu jų negalima gesinti vandeniu, nes gali įvykti sprogimas ir namuose kilti gaisras. Pirmiausia išjunkite dujas ar elektrą viryklėje ir puodą ar keptuvę uždenkite dangčiu ar storu audiniu, kad į vidų nepatektų oras.“
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet nuo svylančio maisto jau kilo 477 gaisrai.
„Kad jūsų namai būtų saugūs, nelaikykite virtuvėje degių medžiagų, nestatykite viryklės prie užuolaidų, nes jos netikėtai gali užsiliepsnoti, nelaikykite virtuvėje nereikalingų daiktų, baldų, makulatūros“, – įspėja ugniagesiai.