PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Gegužės 6 d. 09:10

Juzei Stefai Valutienei – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis

Rietavas

Roberto Dačkaus nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Rietavo savivaldybės inf.


300115

Gegužės 4 d. Prezidentūroje ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais už atsakingumą ir įkvepiantį pavyzdį apdovanota 51 moteris – 44 mamos ir 7 globėjos. „Tik beribė mamos šiluma, apgaubianti vaikus švelnumu ir rūpesčiu, leidžia patirti pasaulį kaip pačią saugiausią ir svetingiausią vietą, o jame išvysti save – išskirtinį, nepakeičiamą, būtiną ir, visų svarbiausia, – mylimą“, – pranešime teigė G. Nausėda.

Rietavo savivaldybės ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanota Juzė Stefa Valutienė, kuri kartu su vyru Petru užaugino penkis vaikus: Arvydą Valutį, Rimvydą Valutį, Vytautą Valutį, Kristiną Mickevičienę (Valutytę), Jolantą Viržintę (Valutytę).

Daugelį metų tėvai sunkiai dirbo, kad šeimyna būtų aprūpinta. Vaikai buvo mokomi gerbti, užjausti, padėti nuskriaustiems. Juzės Stefos ir Petro Valučių šeima visada buvo ir yra darbštūs, rūpestingi, paslaugūs, rūpinasi vaikais ir jau džiaugiasi 6 anūkais. Šeima puoselėjo savo sodybą ir aktyviai dalyvavo bendruomenės veikloje – tai liudija ir gautos padėkos. Juzei Stefai Valutienei TSRS Aukščiausios Tarybos Prezidiumo įsaku įteiktas antrojo laipsnio Motinystės šlovės medalis (1988-01-27).

Roberto Dačkaus nuotr.