Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Gintautas VaitkevičiusŠaltinis: Etaplius.lt
Kovo 23—24 dienomis Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis su savo patarėju Gintautu Vaitkevičiumi tradiciškai dalyvavo jubiliejinėje akcijoje „Maisto bankui 25“. Rajono meras prisidėti prie akcijos kvietė ir visus plungiškius.
Jubiliejinė „Maisto bankui 25“ akcija surengta jau 25-ąjį kartą. Geraširdžiai pirkėjai nepasiturintiesiems aukojo ilgo naudojimo maisto produktų: cukraus, aliejaus, konservuotos daržovių sriubos, makaronų, kruopų, mėsos konservų bei kitko.
Akcija „Maisto bankas“ – dukart per metus vykstantis nacionalinis paramos maistu rinkimas -- buvo surengta didžiuosiuose Plungės prekybos centruose „LIDL“, „MAXIMA“ ir „IKI“, kur plungiškiai buvo raginami pasirūpinti skurdžiau gyvenančių šeimų velykiniu stalu.
Praėjusį penktadienį ir šeštadienį „Maisto bankas“ akcijos savanoriai iš Plungės vaikų globos namų, Labdaros ir paramos fondo „Prieglobstis“, Plungės socialinių paslaugų centro ir Žemaičių Kalvarijos „Caritas“ skyriaus globos namų bei jiems talkinę moksleiviai pasitiko prekybos centrų lankytojus su skrajutėmis, prašydami nupirkti ilgai negendančių maisto produktų.
Pasak „Maisto banko“ Klaipėdos regiono padalinio vadovo Raimondo Danupo, Plungėje iš viso buvo paaukota 3708 vienetai maisto pakuočių už 4309,09 euro.
Daugiausia produktų (1341 vnt. už 1517,28 eurų) paaukota Plungės socialinių paslaugų centrui, o Vaikų globos namams – 1001 vnt. už 1167,61 eurų.
Aliejus, makaronai, miltai, ryžiai, cukrus – pagrindiniai produktai, paaukoti geros valios žmonių, o mažiausiai aukota sausainių bei šokolado.
Pasak G. Vaitkevičiaus, šiemet plungiškiai aukojo vangiau nei pernai. Tačiau jubiliejinę akciją „Maisto bankui 25“ įgyvendinti pavyko ir paaukoti produktai netrukus pateks į skurstančiųjų rankas.
Informacija parengta pagal korespondentės Editos LUKIENĖS medžiagą