PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 14:07

Jonučių progimnazija švenčia 50-metį

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


316576

Rugsėjo 1-ąją Garliavos Jonučių progimnazijos bendruomenė rinkosi ne savo mokykloje, o senojoje Kauno sporto halėje. Taip buvo nuspręsta dėl svarbios priežasties.

Ugdymo įstaiga švenčia savo veiklos 50-ties metų sukaktį – į renginį buvo pakviesti ne tik dabartiniai, bet ir buvę auklėtiniai, todėl visus sutalpinti prireikė didelės erdvės.

Direktorę Audrą Galvanauskienę, mokytojus ir visą bendruomenę sveikinęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas paskaičiavo, kad per 50 metų mokykla gyvenimui paruošė maždaug 7 tūkstančius auklėtinių. Tarp jų – ir žinomų menininkų, visuomenės veikėjų, verslininkų, mokslininkų, politikų. Jonučiai – rankinio ir krepšinio lopšys. Šią mokyklą yra baigęs pasaulio profesionalų bokso čempionas Eimantas Stanionis, krepšininkai Darius Sirtautas ir Kęstutis Šeštokas, buriuotojas Saulius Pajarskas. Renginyje į sceną pakilo ir padėkos žodžius buvusiems mokytojams sakė Mis Lietuva 2013 Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė.

Jonučių mokykla visada siekė būti šiuolaikiška, garsėjo puikiais geografijos, istorijos, užsienio kalbų mokymosi pasiekimais, skambiomis pergalėmis olimpiadose, konkursuose. Pavyzdžiui, Jono Daraškevičiaus dramos studija „Vaidyba“ buvo žinoma ne tik šalies, bet ir tarptautiniu mastu.

„Jūsų ugdymo įstaiga visada buvo ir yra gera mokykla, iš kurios patirties sėmėsi visa Lietuva“, – kalbėjo V. Makūnas.

Mokyklos istorija prasidėjo 1974-ųjų rugsėjo 1 dieną, kai švietimo ministras Antanas Rimkus ir Kauno rajono švietimo skyriaus vedėjas Kajetonas Švedas įteikė direktoriui Jonui Akavickui naujos Garliavos 2-osios vidurinės mokyklos raktus. Iki 1984 m. čia veikė ir Garliavos meno mokykla.

Vykstant ugdymo įstaigų tinklo pertvarkai, 2014 m. mokykla tapo Garliavos Jonučių progimnazija. Net 16 abiturientų laidų išleido direktorius J. Akavickas, Aloyzas Pakolkis 15, Giedrė Dauguvietytė 7, Vidmantas Vitkauskas vieną. Ryškų pėdsaką mokyklos istorijoje paliko vienas populiariausių šios ugdymo įstaigos mokytojų ir vadovų Valentinas Padriezas.

Nuo 2014 metų mokyklai vadovavo Jonas Petkevičius, o nuo 2020-ųjų iki šiol – Audra Galvanauskienė.