PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 3 d. 10:23

JK tęsiasi neramumai: Sanderlande kilo riaušės, policija ruošiasi savaitgalio mitingams

Pasaulis

Pexels.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


312587

Sanderlande, Šiaurės Rytų Anglijoje, penktadienio vakarą kilo riaušės, o policija pranešė, kad pareigūnai susidūrė su „rimtu ir tęstiniu smurtu“.

Šalyje tęsiasi neramumai, susiję su anksčiau šią savaitę įvykusiu išpuoliu peiliu, kai buvo nužudytos trys mergaitės.

Buvo suimti aštuoni žmonės, o trims pareigūnams prireikė gydymo ligoninėje, sakė Nortumbrijos policijos vyriausioji inspektorė Helena Barron (Helena Baron).

Ji pridūrė, kad anksti šeštadienį ligoninėje prižiūrimi dar buvo likę du pareigūnai.

BBC transliuotoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip kelių šimtų žmonių minia siautėja Sanderlando centre, puola policiją ir padega mažiausiai vieną automobilį bei pastatą šalia policijos komisariato.

Kituose internete pasidalytuose vaizduose matyti, kaip su balaklavomis buvę jaunuoliai mėto plytas ir kitus objektus, buvo leidžiami fejerverkai ir signalinės raketos.

„Šokiruojančios scenos, kurias šį vakarą stebėjome Sanderlende, yra visiškai nepriimtinos“, – sakė H. Barron ir pridūrė, kad „netvarka, smurtas ir žala (...) nebus toleruojami“.

Ji pridūrė, kad „šiuo metu atliekamas išsamus tyrimas siekiant nustatyti kitus atsakingus asmenis“, be aštuonių suimtųjų.

Po dvi naktis trukusių neramumų keliuose Anglijos miestuose ir miesteliuose po pirmadienį įvykdyto išpuolio policija visoje šalyje ruošėsi šį savaitgalį planuojamiems kraštutinių dešiniųjų mitingams ir kitoms demonstracijoms.

Ataka sukrėtė Jungtinę Karalystę, o internete paskelbta melaginga informacija apie įtariamojo kilmę paskatino kraštutinių dešiniųjų šalininkų išpuolį prieš mečetę ir susirėmimus su policija Sautporte.