PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 28 d. 19:38

Jungtinė Karalystė smerkia išpuolį išpuolio Golano aukštumose ir reiškia susirūpinimą

Pasaulis

Golanas / SCANPIX

EtapliusŠaltinis: BNS


311678

Jungtinė Karalystė sekmadienį pasmerkė raketų ataką Izraelio aneksuotose Golano aukštumose, per kurią žuvo 12 žmonių, ir pareiškė, kad yra „labai susirūpinusi dėl tolesnės eskalacijos ir destabilizacijos pavojaus“.

Socialiniame tinkle „X“ paskelbtame britų užsienio reikalų sekretoriaus Davido Lammy pareiškime taip pat teigiama, kad naujoji JK leiboristų vyriausybė aiškiai pareiškė, jog Libano „Hezbollah“ judėjimas „privalo nutraukti išpuolius“ prieš Izraelį.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas taip pat sekmadienį pasmerkė šią raketų ataką iš Libano.

Ragindamas visas šalis „laikytis kuo didesnio santūrumo“, A. Guterresas pareiškė „gilią užuojautą žuvusiųjų šeimoms“ ir pridūrė, kad „civiliai gyventojai, ypač vaikai, neturėtų ir toliau nešti siaubingo smurto, kankinančio šį regioną, naštos“, sakoma jo atstovo spaudai biuro pranešime.

Šeštadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad Teherano remiama grupuotė „Hezbollah“ iš Libano paleido Irano gamybos raketą, kuri pataikė į futbolo aikštelę aneksuotose Golano aukštumose ir pražudė 12 jaunuolių.

Išpuolį taip pat pasmerkė Prancūzijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijos, paraginusios šalis vengti tolesnės eskalacijos.