Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Justė RazbadauskytėŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai
„Žmonės nežino, kokie artimi mes esame“, – pristatydamas laidos viešnią sakys Gian Luca ir leisis su ja į itin atvirą ir įkvepiantį pokalbį.
Žinomas vyras negailės pagyrų tiek dainininkei, tiek ir jos scenos partneriui Leonui, su kuriuo žinoma moteris šią vasarą surengs didžiausią koncertą savo karjeroje. Ir visgi kulinarui kils klausimas – nejaugi Justei, kitaip, nei kitiems atlikėjams, nebeužtenka arenų?
„Man jau kurį laiką gyvenime visko užtenka. Kai laukiausi vaiko, mano galvoje kilo labai daug idėjų, todėl aš labai daug prisigalvojau. O kai gimė vaikas, staiga supratau, kad viską reikia daryti. Taip ir prasidėjo – filmas, knyga, albumai, arenos, plokštelė, kelionės, antras restoranas… Ir viskas – per metus“, – pasakos ji.
Tiesa, Jazzu neslėps – kai ėmė lauktis kūdikio ir jos visas pasaulis apsivertė, kurti dainas pasidarė labai sunku. „Supratau, kad nerandu rakto, kaip rašyti dainas iš laimės. Aš pirmą kartą gyvenime kiekvieną dieną esu laiminga, tai kaip man kurti? O kur dramos, isterijos, kur skausmas, kur noras pradingti? Viso to nebelieka“, – pasakos ji.
Vis dėlto dabar Justė įsitikinusi, kad tiesiog reikėjo išlaukti tinkamo momento ir į kūrybą pažvelgti kitaip.
„Mano gyvenimas – labai spalvingas. Dieve, padėk man, kai aš pradėsiu apie jį pasakoti, ir padėk visiems tiems, kurie dalyvaus toje istorijoje. Tačiau, kai turi tokį spalvingą ir gilų gyvenimą, turi ir labai daug stalčiukų. O tada yra tavo pasirinkimas – ar tu nori toliau į save žiūrėti destruktyviai, ar kartais atsidaryti kažkurį praeities stalčiuką, išsitraukti failą, parašyti apie skausmą, neišsipildymą ar ką tik nori, o tuomet tą stalčiuką uždaryti ir toliau būti laiminga. Aš pasirinkau šitą variantą, nes pagaliau noriu būti laiminga“, – atviraus dainininkė.
Justė ir Gian Luca laidoje palies ir kitą opią temą – tai, kad dažnai savo kančioms esame linkę pasiduoti, apie jas nešnekėti ir užsidaryti. O kartais – net pasineriame į depresiją.
„Noriu žmonėms pasakyti, kad jei jūs jaučiate bet kokius požymius, kad jums kasdien negera gyventi, kad patenkate į duobes ar kažkokius nelabai pozityvius apmąstymus, tiesiog prašykite pagalbos. Mes Lietuvoje įsivaizduojame, kad prašyti pagalbos ir tuo momentu būti silpnesniu, yra gėda. Ne, tai – drąsu. Tai yra žmogiška ir reikalinga“, – nuoširdžiai linkės Jazzu.
Gian Luca ir Justė laidoje apars ir Leoną. Virtuvės šefas prisimins jų pažintį, įvykusią „Tangomanuose“, o Justė savo scenos partnerį vadins šeimos nariu. „Čia yra tas žmogus, su kuriuo galėčiau nesimatyti dar 20 metų, ir vis tiek niekas nepasikeistų. Mes susitiksime ir bendrausime be jokių išlygų ir kaukių“, – pasakos ji.
Anot Gian Lucos, tokį betarpišką bendravimą nulemia ir pati Justė, kurią visuomet supo puikūs žmonės.
„Aš visuomet buvau žmonių traukos centras – taip yra nuo vaikystės. Tik, labai gaila, kad kol neišmokau laikyti savo erdvės, būdavau visokių žmonių traukos centras. Tai nereiškia, kad aš nepriimu pasaulio tokio, koks jis yra, bet į savo erdvę dabar noriu priimti tik tuos žmones, kurie jaučia pasaulį taip pat, yra tokie pat empatiški ir mylintys. O kitų man nelabai ir reikia. Jeigu jie yra kitokie, aš juos priimu – jūs būkite. Bet būkite savo erdvėje“, – atviraus dainininkė.
Laidoje Justė ir Gian Luca ne tik apsikeis savo receptų knygomis, bet prabils ir apie tai, kokius patiekalus mėgsta, o kokių – ne. Čia Justė ir vėl nustebins…
„Labai noriu tau prisipažinti vieną dalyką. Galbūt man reikia su tavimi ilgiau pabūti virtuvėje ar pakeliauti, nes esu labai silpnai susipažinusi su italų virtuve. Nors visas likę pasaulis, matyt, picą ir pastą valgo dažniausiai, aš tai valgau gal tik kartą per metus. Viskas dėl to, kad italų virtuvėje aš daug dalykų nesuprantu“, – sakys ji.
O štai didžiausia Justės silpnybė – seviche, tunas ir antis. Pastarąją itin mėgsta ir jos sūnus Majus, todėl du kartus per savaitę dainininkė iš ūkininkų perka vištą arbą antį ir kepa ją savo sūnui. Tiesa, kaip ir visur, taip ir virtuvėje Justė prisipažins esanti tikra estetė. O štai jos vyras Donatas kartai galėtų valgyti bet ką, kas yra po ranka…
Atvirai pasikalbėję, galiausiai Justė ir Gian Luca persikels į virtuvę, kurioje kartu gamins vištieną kreminiame padaže.
Norėdami pakartoti patiekalą, pirmiausiai į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite kelias skilteles česnako. Suberkite špinatus ir įpilkite šlakelį vandens. Jiems apkepus, nukoškite ir leiskite pastovėti.
Vištienos filė supjaustykite labai plonais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, česnaku ir sudėkite vištienos gabalėlius. Įpilkite balto vyno, įtarkuokite citrinos žievelės, įberkite miltų ir sudėkite indelį kreminio sūrio. Viską gerai išmaišykite.
Špinatus pagardinkite sviestu, rozmarinų druska ir parmezanu. Patiekite kartu su kremine vištiena ir papuoškite šviežiu čiobreliu.
Atviras pokalbis su Jazzu ir ją sužavėjęs Gian Lucos patiekalas – jau šį sekmadienį, laidoje „La maistas“, 9 val. per TV3!