PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Liepos 24 d. 14:44

Jaunimo vasaros darbai įsibėgėjo

Pakruojis

Pakruojo rajono savivaldybės nuotr.

Dijana SamuitytėŠaltinis: Pakruojo rajono savivaldybė


311095

Nuo birželio mėnesio įgyvendinama Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką programa (toliau – Programa). Jaunuolių ir darbdavių didelio susidomėjimo sulaukusi Programa įgyvendinama nuo 2021 m.

Pasibaigus dalyvių registracijai (iki birželio 10 d.), vykdyta dalyvių atitiktis Programai ir patvirtintas tinkamų dalyvių sąrašas. Pagal sudarytas darbo sutartis, 2024 m. Programoje dalyvauja 38 jaunuoliai ir 18 darbdavių. Jaunuoliai, norintys dirbti vasarą yra iš Petrašiūnų, Jovarų, Triškonių, Bardiškių, Rimkūnų, Mažeikonių, Preičiūnų, Zigmantiškių, Linksmučių, Rimkūnų, Draudelių, Noreikiu kaimų, Rozalimo mstl., Pakruojo ir Linkuvos. Jaunimas pasirinko dirbti paslaugų, šilumos ir žemės ūkio sektoriuose — kavinėse, vaikų darželyje, parduotuvėse, žemės ūkio bendrovėje, pas ūkininką, uždarosiose akcinėse bendrovėse, seniūnijose, Pakruojo dvare ir kt. Planuojama jaunuolių darbo trukmė įvairi nuo 1 mėn. iki 2 mėn.

2024 m. Programos įgyvendinimui iš Savivaldybės biudžeto skirta 20 000 Eur.

Pakruojo rajono savivaldybės administracija (toliau – Administracija), siekdama pritraukti papildomai lėšų Programos ir projekto „Pakruojo rajono savivaldybės jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką skatinimas“ (toliau – Projektas) gyvendinimui, teikė paraišką Jaunimo reikalų agentūros skelbtam Jaunimo užimtumo vasarą ir integracijos į darbo rinką projektų finansavimo 2024 m. konkursui. Gautas finansavimas iš valstybės biudžeto lėšų – 11 600 Eur (pasirašyta Valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartis).

Programos ir Projekto tikslas — Sudaryti palankias sąlygas kokybiškam jaunimo užimtumui didinti vasaros metu (ne ugdymo proceso metu) Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje.

Programos ir Projekto uždaviniai: didinti jaunimo motyvaciją pasirinkti sezoninį darbą vasaros atostogų metu, kaip vieną iš užimtumo priemonių; padėti jaunimui integruotis į darbo rinką ir įgyti praktinių įgūdžių; pagerinti jaunimo profesinį orientavimą; užtikrinti mentorystę siekiant palaikyti (palydėti) jaunus žmones ir padėti ugdyti ir įsivertinti įgytas bendrąsias ir dalykines kompetencijas; didinti mažiau galimybių turinčių jaunų žmonių socialinę įtrauktį; finansuoti Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje veikiančius darbdavius, pagal Programą įdarbinusius jaunimą, iš dalies kompensuojant darbo vietos išlaikymą pagal Programoje numatytą tvarką ir skatinti bendradarbiavimą su Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje veikiančiu verslo sektoriumi

Įgyvendinant Projektą, jauni žmonės motyvuojami, konsultuojami, ugdomi jų gebėjimai ir įgūdžiai, užtikrinama mentorystė ir skatinamas darbdavių kompetencijų stiprinimas darbui su jaunais žmonėmis.

Darbdaviui, dalyvaujančiam Programoje ir Projekte, kiekvieno įdarbinto jauno žmogaus darbo vietos išlaikymas kompensuojamas: darbdaviui už jauną žmogų, įdarbintą visu darbo krūviu, per mėnesį kompensuojama 470 Eur, o per du mėnesius – 940 Eur. Jei dalyvis dirba ne visu darbo krūviu, kompensacija skaičiuojama proporcingai pagal faktiškai dirbtą laiką.

Programa ir Projektas skirta Pakruojo rajono savivaldybės jaunimui nuo 14 iki 21 m., besimokančiam Pakruojo rajono savivaldybės teritorijoje esančiose ugdymo įstaigose pagal pagrindinio, vidurinio ugdymo programą, įskaitant ir socialinių įgūdžių programas bei deklaravusiam savo gyvenamąją vietą Pakruojo rajono savivaldybėje.

Programos ir Projekto įgyvendinimo trukmė birželio – spalio mėn.


Foto galerija: