PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Mokslas2024 m. Rugpjūčio 28 d. 17:20

Jauniesiems šauliams Pagėgiuose – dronų simuliatorių klasė

Pagėgiai

Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje atidaryta FPV dronų mokymo klasė / Pranešimo spaudai nuotr.

EtapliusŠaltinis: Pranešimas spaudai


315895

Rugpjūčio 28 d. Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje atidaryta FPV dronų mokymo klasė. Ją sudaro 4 kompiuteriai su dronų pilotavimui skirtais pultais ir pilnai paruošta programine įranga.

Šie simuliatoriai leidžia efektyviai ir greitai supažindinti jaunuosius šaulius su FPV dronų valdymo ypatumais. Treniruodamiesi jais jaunieji šauliai įgis realiems skrydžiams reikalingus pradmenis.

Klasės atidaryme dalyvavo Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis, Pagėgių rajono savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos direktorius Vaclovas Navickas, šauliai ir jaunieji šauliai bei klasę įrengusios įmonės „RSI Europe“ vadovas Tomas Milašauskas.

„RSI Europe“ vadovas atidarymo metu sakė, jog idėja kilo stebint tendencijas Ukrainoje, bendradarbiaujant su šauliais ir matant jų poreikius.

„Bendraudami su ukrainiečių dronų pajėgomis girdime, jog didžiausias butelio kaklelis, stabdantis dronų vystymo pajėgumus, yra pilotų trūkumas. Dronai jau dabar turi milžinišką reikšmę mūšio lauke ir daugėjant juos gebančių valdyti žmonių skaičiui dronų reikšmė tik auga. Jei norime neatsilikti, turime ruošti kuo daugiau žmonių, gebančių valdyti dronus. Mūsų akimis, Šaulių sąjunga dronų vystyme rodo pavyzdį visai Lietuvai, žmonės skiria daug laiko ir asmeninių lėšų pasirengimui krašto gynybai. Tas įkvepia ir skatina prisidėti“, – iniciatyvos kilmę paaiškino T. Milašauskas.

„Tai yra puikus pavyzdys, kaip verslas gali prisidėti prie gynybos pajėgumų stiprinimo“, – šį įvykį komentavo Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

„Šaulių sąjunga yra didelė organizacija, veikianti visoje Lietuvoje, ir verslas gali paremti būtent savo krašto šaulius. Ilgalaikė gynybos strategija prasideda nuo jaunų žmonių. Siekiame, jog Šaulių sąjunga jauniems žmonėms ne tik diegtų patriotines vertybes bei meilę savo kraštui, bet ir suteiktų įgūdžių, kurie padėtų mokytis tą kraštą ginti“, – apibendrino L. Idzelis.