PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 22 d. 09:52

Jau šį sekmadienį „Beatričės vasarų“ pabaiga – laukia tikras džiazo viesulas

Šakiai

Organizatorių informacija

Pranešimas spaudaiŠaltinis: mmm.lt


314986

Kartu su kalendorine vasara baigiasi ir „Beatričės vasaros“. Festivalis su trenksmu finišuos jau šį sekmadienį (rugpjūčio 25 d.).

Ypatingą dovaną – mušamųjų instrumentų pagalba prisibelsti į žmogaus širdį turintis būgnų ir perkusijos meistras VLADIMIRAS TARASOVAS jau pažįstamas festivalio gerbėjams. Šįkart jis atvyksta su ypatingu kvartetu. Scenoje maestro akomponuos talento ir beprotiškų idėjų nestokojantys bičiuliai – saksofonininkas VYTAUTAS LABUTIS, kontrabosininkas GEDIMINAS STEPANAVIČIUS ir trimitininkas MINDAUGAS VADOKLIS.

Organizatorių informacija

Žinant šių muzikantų kūrybinį potencialą bei virtuozišką instrumentų valdymą, prognozuojama, kad festivalį užbaigsime su tikrų tikriausiu viesulu, nublokšiančiu šalin bet kokius kasdienius rūpesčius. Tai bus ausis ir akis prikaustantis pasirodymas.

Visi kvarteto nariai – stiprios ir kūrybingos asmenybės, be kurių muzikos istorijos metraštis būtų kur kas plonesnis ir, neabejotinai, nuobodesnis.

V. Tarasovui neretai klijuojama džiazmeno etiketė, tačiau tai tėra tik noras šį daugialypį kūrėją įsprausti į rėmus. Kompozitorius, perkusininkas ir vizualaus meno kūrėjas daugelį metų bendradarbiauja ne tik su džiazo, bet ir akademinės muzikos atstovais, o neretai jo keliai susikerta su gerokai egzotiškesniais atlikėjais. Tai menininkas kuriantis savo paties žanrą, o ne realizuojantis kilusias idėjas konkretaus stiliaus rėmuose. V. Tarasovas pasižymi vizionierišku meniniu žvilgsniu. Tiek anuomet, tiek dabar jo kūryba nepraranda aktualumo ir net pralenkia laiką.

Taip su trenksmu žadame užversti dar vieną, keturioliktąjį, muzikos festivalio „Beatričės vasaros“ puslapį.