PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 26 d. 20:24

Izraelis teigia užsitikrinęs 8,7 mlrd. dolerių vertės JAV karinės pagalbos paketą

Pasaulis

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu. EPA-ELTA nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


320773

Izraelio gynybos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad iš Jungtinių Valstijų gavo 8,7 mlrd. dolerių vertės pagalbos paketą, skirtą šalies karinėms reikmėms, įskaitant oro gynybos sistemų atnaujinimą, finansuoti.

Šis pranešimas buvo paskelbtas tuo metu, kai Palestinos prezidentas Mahmudas Abasas savo kalboje JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke užsipuolė Vašingtoną, kaltindamas jį aprūpinant Izraelį „mirtinais ginklais, kuriais jis nužudė tūkstančius nekaltų civilių gyventojų, vaikų ir moterų“.

Pagalbos paketas teikiamas tuo metu, kai Izraelis kovoja dviem frontais – su „Hamas“ kovotojais Gazos Ruože ir „Hezbollah“ kitapus sienos, Libane.

„Paketą sudaro 3,5 mlrd. dolerių, skirtų būtiniausiems karo pirkimams ... ir 5,2 mlrd. dolerių, skirtų oro gynybos sistemoms, įskaitant „Geležinį kupolą“, „Dovydo svaidyklę“ ir pažangią lazerinę sistemą“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Susitarimas buvo sudarytas po serijos aukšto lygio susitikimų Vašingtone tarp Izraelio ir JAV pareigūnų, teigė ministerija.