PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 24 d. 16:13

Izraelis smogė Beirutui

Pasaulis

Izraelis smogė Beirutui. Youtube stop kadras.

BNSŠaltinis: BNS


320291

Izraelis antradienį sudavė smūgį pietiniame Beiruto priemiestyje, pranešė šaltiniai abiejose pusėse.

„Izraelio smūgis buvo nukreiptas į du gyvenamojo pastato aukštus Gobeirio vietovėje“, – sakė saugumo šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Libano kovotojų grupuotei „Hezbollah“ priklausanti televizija „Al-Manar“ irgi pranešė apie antskrydį šiame priemiestyje, tačiau nepateikė jokių detalių.

Izraelio kariuomenė kol kas nepateikė išsamesnės informacijos.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgos) surengė tikslinį smūgį Beirute. Išsamesnė informacija bus pateikta vėliau“, – teigiama pranešime.

Naujienų agentūros AFP fotografas, buvęs smūgio vietoje, sakė, kad sugriauti du pastato, esančio tankiai apgyvendintame gyvenamajame rajone, aukštai ir apgadinti netoliese stovėję automobiliai.

Pirmadienį Izraelis pranešė, kad surengė „tikslinį smūgį“ Beirute.

„Hezbollah“ savo ruožtu sakė, kad jos aukšto rango vadas Ali Karake yra gyvas ir persikėlė į saugią vietą po to. Artimas grupuotei šaltinis AFP anksčiau sakė, kad taikytasi būtent į jį.

Nuo praėjusių metų spalio, kai prasidėjo karas Gazos Ruože, „Hezbollah“ ir jos aršus priešas Izraelis beveik kasdien apsikeičia ugnimi per sieną.

Tačiau pirmadienį Izraelis surengė niokojančius smūgius Libano pietuose ir rytuose, per kuriuos, libaniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 550 žmonių. Tai didžiausias aukų skaičius per vieną dieną nuo 2006-ųjų, kai „Hezbollah“ ir žydų valstybė buvo įsivėlę į niokojantį karą.

Atakos surengtos po koordinuotų ryšių įrenginių sprogimų praėjusią savaitę, kai žuvo 39 žmonės o dar tūkstančiai buvo sužeisti.

Po to penktadienį buvo surengtas mirtinas smūgis pietų Beirute, per jį žuvo svarbus „Hezbollah“ vadas Ibrahimas Aqilas.