PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 8 d. 15:30

Izraelis išgelbėjo 4 įkaitus, pagrobtus per spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį

Pasaulis

Gazos Ruožas / Pixabay

BNSŠaltinis: ALFA.LT


304012

Izraelis šeštadienį pranešė, kad išgelbėjo keturis įkaitus, kurie buvo pagrobti per spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtą išpuolį.

Izraelis šeštadienį pranešė, kad išgelbėjo keturis įkaitus, kurie buvo pagrobti per spalio 7 dieną islamistų grupuotės „Hamas“ surengtą išpuolį.

Tai didžiausia Izraelio įvykdyta gyvų įkaitų susigrąžinimo operacija nuo karo pradžios. Išgelbėtų įkaitų skaičius dabar siekia septynis.

„Spalio 7 dieną teroristinė organizacija „Hamas“ pagrobė Noa Argamani (25 metai), Almogą Meirą Janą (21 metai), Andrejų Kozlovą (27 metai) ir Shomį Zivą (Šlomį Zivą) (40 metų) iš „Nova“ muzikos festivalio“, – sakoma kariuomenės pareiškime, kuriame priduriama, kad keturių pagrobtųjų sveikatos būklė yra gera.

Įkaitai buvo išgelbėti dviejose skirtingose vietose Nuseirato centre, teigiama pranešime.

Spalio 7-ąją „Hamas“ per išpuolį prieš Pietų Izraelį pagrobė apie 250 įkaitų. Apie pusė jų buvo paleista lapkritį, kai buvo paskelbtos savaitės trukmės paliaubos.

Izraelis teigia, kad Gazos Ruože liko daugiau kaip 130 įkaitų, iš kurių maždaug ketvirtadalis laikomi žuvusiais, kol šalyje gilėja nesutarimai dėl to, koks gali būti geriausias būdas juos sugrąžinti namo.

Anksčiau šeštadienį kariuomenė atskirame pareiškime nurodė, kad pajėgos „taikosi į teroristų infrastruktūrą Nuseirato teritorijoje“.

Ligoninė Deir al Baloje, Gazos Ruože, pranešė, kad per Izraelio smūgius centriniuose teritorijos rajonuose, įskaitant Nuseirato pabėgėlių stovyklą, šeštadienį žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Ligoninės atstovas nurodė, kad dešimtys nukentėjusiųjų yra iš Nuseirato stovyklos ir jos apylinkių, taip pat iš Deir al Balos.

Pastarosiomis savaitėmis Izraelio kariuomenė vykdė intensyvius oro ir sausumos puolimus Nuseirate ir jo apylinkėse.

Gazos Ruože tęsiasi kruviniausias per jo istoriją karas, kilęs po „Hamas“ atakos Izraelio pietuose, kai, oficialiais duomenimis, žuvo daugiau kaip 1 194 žmonių, daugiausia civilių.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą. „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį, kad per karą šioje teritorijoje jau žuvo mažiausiai 36 801 žmogus.

Per pastarąją parą žuvo mažiausiai 70 žmonių, sakoma ministerijos pranešime.