PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 17 d. 13:11

Per ataką Gazos Ruože, kuri pražudė aštuonis Izraelio karius, buvo panaudota prieštankinė raketa

Pasaulis

EPA-ELTA nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


305087

Izraelio kariuomenė mano, kad per šeštadienį Rafache pietinėje Gazos Ruožo dalyje įvykusią ataką prieš Izraelio šarvuotį, kuri pražudė aštuonis karius, buvo panaudota prieštankinė raketa, skelbia Izraelio žiniasklaida.

Šis incidentas yra vienas rimčiausių, kuriuos nuo karo pradžios prieš daugiau nei aštuonis mėnesius patyrė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).

Pirminiai duomenys rodo, kad, priešingai nei nurodyta instrukcijose, šarvuočio „Namer“ durys buvo atidarytos, pirmadienį rašo laikraštis „Israel Hayom“. Kaip teigiama, visi transporto priemonėje buvę žmonės iš karto žuvo, kai į ją pataikė raketa. Incidentas vis dar tiriamas.

Kitos žiniasklaidos priemonės pranešė apie galimus antrinius sprogimus, kuriuos sukėlė prie tanko išorinės dalies pritvirtinti sprogstamieji įtaisai. Kariškiai tik po dviejų valandų po stipraus sprogimo galėjo priartėti prie sunaikintos transporto priemonės.

Pasak karinių šaltinių, kariai po operacijos Rafacho šiaurės vakaruose keliavo šarvuočių vilkstinėje. Iš pradžių skelbta, kad nėra aišku, ar sprogimą sukėlė prieštankinė raketa, ar paspęsti spąstai. Atsakomybę už ataką prisiėmė palestiniečių teroristinės organizacijos „Hamas“ karinis sparnas.

Izraelis Rafache nori sunaikinti vieną iš paskutinių „Hamas“ tvirtovių. IDF ten nuo gegužės pradžios intensyvina sausumos operacijas prieš smogikus.