PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 30 d. 12:37

Izraelio pajėgos tęsia atakas prieš „Hamas“ pozicijas Gazos Ruože

Pasaulis

Izraelis toliau atakuoja „Hamas“ taikinius Gazos Ruože. EPA-ELTA nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


307185

Izraelio pajėgos sekmadienį tęsė puolimą Šedžajoje – kvartale Gazos miesto rytuose. Daliniai pastarosiomis dienomis eliminavo virtinę islamistinio „Hamas“ judėjimo teroristų, rado ginklų ir surengė tikslinių atakų prieš užminuotas kovines pozicijas, sekmadienio rytą pranešė Izraelio kariuomenė.

Palestiniečiai Šedžajoje teigia esantys spąstuose, rašo žinių portalas „aljazeera.com“, remdamasis liudininkais. Jau kelias dienas dėl apšaudymų iš artilerijos ir oro antskrydžių jie esą nebegauna maisto. Teigiama, kad yra sužeistųjų, tačiau gelbėtojai negali jų pasiekti. Nė vienos pusės informacijos kol kas nėra galimybės nepriklausomai patikrinti.

Izraelio pajėgos praneša apie kariuomenės veiksmus prieš „Hamas“ ir pietiniame Rafacho mieste pasienyje su Egiptu. Pastarosiomis dienomis daliniai čia esą likvidavo teroristų ir sunaikino tunelių šachtų.

Per Izraelio oro smūgį namui Rafacho vakaruose sekmadienio rytą žuvo mažiausiai šeši palestiniečiai, pranešė palestiniečių naujienų agentūra „Wafa“, remdamasi vietos šaltiniais. Ir šių duomenų patikrinti nėra galimybės.