PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 3 d. 11:11

Izraelio kariuomenė: rasti izraeliečio, kuris, kaip manyta anksčiau, buvo laikomas įkaitu, palaikai

Pasaulis

EPA-ELTA nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


303298

Izraelio kariuomenė pirmadienį pranešė radusi Izraelio paramediko kūną – iki šiol manyta, kad jis buvo laikomas įkaitu Gazos Ruože, tačiau jis žuvo per spalio 7-osios išpuolį.

35-erių Dolevo Yehudo palaikai buvo Nir Ozo kibuce, kurį spalio 7 d. užpuolė „Hamas“ smogikai.

„Per brutalias spalio 7-osios teroristines atakas Dolevas paliko savo namus, bandydamas išgelbėti gyvybių“, – pareiškime nurodė kariuomenė.

„Dolevą spalio 7 d. nužudė teroristinė organizacija „Hamas“, o jo kūnas buvo Nir Ozo kibuce“, – pažymėjo kariuomenė, tačiau nepatikslino, kada buvo rasti jo palaikai.

Iki šiol manyta, kad palestiniečių smogikai laikė D. Yehudą įkaitu Gazos Ruože. Jo sesuo Arbel Yehud laikoma nelaisvėje.

Per „Hamas“ išpuolį Izraelyje žuvo 1 190 žmonių, daugiausia civiliai, rodo oficialiais Izraelio duomenimis paremti naujienų agentūros AFP skaičiavimai. Smogikai taip pat pagrobė apie 250 žmonių, iš kurių 120 vis dar laikomi Gazos Ruože, įskaitant 37 asmenis, kurie, anot kariuomenės, yra negyvi. Per atsakomąjį Izraelio bombardavimą ir sausumos puolimą Gazos Ruože iki šiol žuvo 36 439 žmonės, taip pat daugiausia civiliai, skaičiuoja šios „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.