PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugsėjo 3 d. 18:20

Iziumo rajone tęsiasi gaisras – sudegė 250 namų

Pasaulis

Karas Ukrainoje. Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos nuotr.

Stasys GimbutisŠaltinis: ELTA


316832

Didelis gaisras Charkivo srities Iziumo rajone, iš miško persimetęs į privatų sektorių, sunaikino 250 namų Studenoko kaime.

Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synehubovas tai pranešė „Telegram“ kanale po Regioninės technogeninio-ekologinio saugumo ir nepaprastųjų situacijų komisijos posėdžio, rašo „Ukrinform“.

„Gaisras tęsiasi. Tačiau židinys Oskilo bendruomenės teritorijoje lokalizuotas. Ugnis apgadino ir sunaikino apie 250 gyvenamųjų namų Studenoko gyvenvietėje. Iš kaimo evakuota daugiau nei 600 žmonių. Tačiau dauguma žmonių nenori išvykti už bendruomenės ribų. Ieškome galimybių laikinai juos apgyvendinti rajono teritorijoje“, – sakė O. Synehubovas.

Jis pridūrė, kad susiklosčiusi situacija yra Rusijos kariuomenės veiksmų padarinys, todėl visi nukentėję būstų savininkai galės gauti kompensacijas pagal programą „eAtkūrimas“.

„Daviau nurodymą Charkivo srities karinės administracijos profiliniam departamentui, rajono karinei administracijai, taip pat bendruomenių vadovams dėti pastangas, kad būtų įforminti visi atitinkami dokumentai ir sprendimai“, – pažymėjo O. Synehubovas.

Kaip buvo pranešta, ugnis į Charkivo srities teritoriją išplito iš Donecko srities. Iziumo rajone nukentėjo pagyvenusi moteris ir gelbėtojas.