Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
U. Bagdovaničiaus nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas žiniasklaidai
Vaidui bulvių skutimas nesvetimas. Dar vaikystėje šį namų ruošos darbą jam skirdavo mama. Dabar V. Baumila sako į procesą pažiūrėjęs iš kitos pusės. „Kai esu suaugęs, suprantu, kad bulvių skutimas – geriausia terapija. Tada nusiramini, būni bulvių skutime ir niekame daugiau. Visi mobiliakai, pašalinės mintys nueina į šalį – tiesiog skuti bulves“, – pasakojo dainininkas.
Vaidas juokavo, kad po koncertų įtampą nuima būtent skusdamas bulves, o paklaustas, ką keps, atsako, kad gamins sau pačiam gerą energiją.
Laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ G. Savickas ir V. Baumila ragavo bulvinius blynus keturiais skirtingais būdais: vokišku – su obuoliene, lenkišku – su cukrumi, skandinavišku – su lašiša, grietine ir raugintu agurku, tradiciniu lietuvišku – su grietine ir svogūnų laiškais.
Ruošdamas blynus dainininkas prisiminė mėgstamiausius vaikystės patiekalus, kai kuriuos pagaminti jis mamos prašo iki šiol. Ypač V. Baumilai patinka jos kepti lietiniai blyneliai.
„Tai toks paprastas dalykas – mama skaniai kepa lietinius su baravykais, o viduje – sūris. O jei dar dešrelė...“ – apie mamos receptą užsisvajojo Vaidas.
Ragaudami iškeptus blynus vyrai įminė net kelias istorines mįsles. Ar žinojote, kad Norvegijos karalius agurkėlį pjausto į tiek dalių, kiek metų trunka jo valdymas? O kaip bulviniai blynai susiję su priežastimi, kodėl lenkai neturi karaliaus? Atsakymai į linksmus klausimus, nuotaikingos istorijos ir netikėti kulinariniai sprendimai – naujausioje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ tik per LNK.LT.
Nepavykę kadrai: