PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 15 d. 17:37

Italijos ministrė pirmininkė Rusijos prezidento Vladimiro Putino reikalavimą dėl Ukrainos pavadino „propaganda“

Pasaulis

EPA-ELTA nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA.LT


304943

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni šeštadienį sukritikavo Rusijos prezidento Vladimiro Putino reikalavimą, kad Ukraina iš esmės pasiduotų prieš rengiant bet kokias taikos derybas, pavadindama tai „propaganda“.

„Man toks derybinis pasiūlymas – pasakyti Ukrainai, kad ji turi pasitraukti iš Ukrainos – neatrodo itin veiksmingas“, – sakė ji baigiantis G7 viršūnių susitikimui Italijoje, kai tuo tarpu Šveicarijoje prasidėjo ​​tarptautinė konferencija dėl konflikto užbaigimo.

„Tai atrodo labiau kaip propagandinė iniciatyva... sukurti naratyvą, kuriuo norima pateikti priešingą informaciją apie tai, kur slypi atsakomybė už konfliktą.

Putinas, kuris nebuvo pakviestas į susitikimą, penktadienį sukritikavo konferenciją ir pareikalavo, kad Kyjivas pasiduotų prieš svarstant bet kokias faktines taikos derybas.

G. Meloni šeštadienį į derybas atsiuntė savo užsienio reikalų ministrą Antonio Tajani, o sekmadienį ji turi dalyvauti pati.

Ketvirtadienį ir penktadienį Apulijoje vykusiame G7 viršūnių susitikime JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Japonijos, Kanados ir Italijos vadovai susitarė dėl naujos 50 mlrd. JAV dolerių paskolos Ukrainai, šitaip norėdami įrodyti, jog ketinateikti ilgalaikę paramą.

G. Meloni šeštadienį sakė, kad prie paskolos prisidės JAV, Kanada, Didžioji Britanija ir „tikriausiai“ Japonija, bet ne Europos Sąjungos šalys.