PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 7 d. 12:07

S. Šoigu smarkiai perdėjo rusų nuo birželio Ukrainoje padarytą pažangą

Pasaulis

Freepik.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


313074

Rusijos saugumo tarybos sekretorius ir buvęs gynybos ministras Sergejus Šoigu smarkiai pagražino pažangą, kurią rusai nuo 2024 m. birželio vidurio neva padarė Ukrainoje, rašoma Karo tyrimų instituto (ISW) parengtame Rusijos karinės kampanijos vertinime.

S. Šoigu rugpjūčio 6 d. teigė, kad nuo 2024 m. birželio 14 d., kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad bekompromisis derybų dėl „taikos“ Ukrainoje reikalavimas yra Ukrainos kapituliacija, rusų pajėgos užėmė 420 kv. km Ukrainos teritorijos.

„ISW pastebėjo įrodymų, leidžiančių manyti, kad rusų pajėgos nuo birželio 14 d. užėmė maždaug 290 kvadratinių kilometrų plotą“, – rašoma pranešime.

ISW analitikai pastebėjo, kad birželio 18 d. naktį rusų pajėgos ėmė intensyviau pulti Torecko kryptimi, nors šiame fronto sektoriuje iš esmės aktyviai nekovojo nuo pat 2024 m. pradžios.

„ISW nuo birželio 14 d. nepastebėjo jokių didelių ar operatyviniu atžvilgiu reikšmingų Rusijos pergalių Torecko ar Avdijivkos kryptimi, nors po liepos 14 d. rusų pajėgos šiomis kryptimis ir pasiekė šiokių-tokių taktinių laimėjimų. Rusijos kariuomenės vadai jau ne kartą yra pagražinę duomenis apie rusų užimtus Ukrainos plotus“, – nurodoma pranešime.