PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Rugpjūčio 19 d. 13:03

Rusija į Kursko sritį perdislokavo 5 000 karių

Pasaulis

Rusų kariai. Telegram nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


314476

Ukrainos pajėgų operacija Kursko srityje ir toliau verčia Rusiją perkelti karius iš kitų fronto sektorių. Taip teigiama Karo studijų instituto (ISW) pranešime.

„Nuo pirmosios Ukrainos įsiveržimo savaitės Rusijos kariuomenė į Kursko sritį perdislokavo papildomų pajėgų, o iš viso į Kursko sritį greičiausiai permetė daugiau kaip 5 000 karių“, – mano analitikai.

„The Wall Street Journal“ (WSJ) pranešė, kad rugpjūčio 15 dieną į Kursko sritį taip pat atvyko Rusijos 200-osios motorizuotosios šaulių brigados daliniai, o pastaraisiais mėnesiais ISW matė šios brigados elementus kovojančius netoli Časiv Jaro, Donecko srityje.

Be to, rugpjūčio 17 dieną Rusijos 155-osios jūrų pėstininkų brigados (Ramiojo vandenyno laivynas) batalionas „Tigr“ paskelbė, kad bataliono elementai dislokuojami Kursko srityje. Liepos 31 dieną ISW stebėjo bataliono „Tigr“ elementus, veikiančius netoli Vovčansko, Charkivo srityje.

ISW pažymi, kad Ukrainos operacija Kursko srityje ir toliau verčia Rusiją perkelti pajėgas iš kitų karo lauko vietų, ir tikėtina, kad vėlesniems kovų etapams Rusijos teritorijoje prireiks dar daugiau Rusijos karių bei materialinių išteklių.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos gynybos pajėgų puolamoji operacija Kursko srityje prasidėjo rugpjūčio 6 dieną. Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė daugiau kaip tūkstančio kv. kilometrų Kursko srities teritorijos su dešimtimis gyvenviečių kontrolę.