PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2023 m. Sausio 27 d. 09:51

Išsipildė daugiau nei 10-metį Lietuvoje gyvenančio virtuvės šefo D. D. Gamage svajonė: idėją brandino tyliai

Lietuva

@TV3

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


257628

Iš Šri Lankos į Lietuvą prieš 12 metų atvykęs Dilanas Dampella Gamage atpažįstamas daugeliui televizijos žiūrovų. Jau šį šeštadienį kulinarinių atradimų ir pokalbių laidoje su ilgamete kolege Ilona Juciūte Dilanas leisis į smagius bendrus prisiminimus, pokalbius apie maistą, šeimą bei svajones.

Žinomas šefas atskleis neseniai išpildęs vieną didžiausių savo troškimų – išleido pirmąją kulinarinę receptų knygą „Lašas Šri Lankos jūsų virtuvėje“. Kaip teigs Dilanas, šios knygos idėja galvoje brandinta ne vienerius metus.

Tai buvo tyli ir eilę metų kaupta svajonė. Pagaliau ji išsipildė. Norėjau, kad mano kūrinys būtų išskirtinis, todėl supratau, kad pirmoji knyga turėtų būti paremta receptais iš Šri Lankos. Šioje knygoje visi receptai yra būtent iš ten“, – laidoje pasakos jis.

Šiandien virtuvėje Dilanas sukiojasi ne tik būdamas darbe – to paties jis nevengia daryti ir namuose, kuriuose jo visada laukia lietuvaitė žmona ir du nuostabūs vaikai. Kalbėdamas apie savo vaikų mitybą, Dilanas teigs, jog jo vaikų mitybos poreikiai skiriasi kardinaliai.

Namuose mes maitinamės įvairiai. Auginame sūnų, kuris turi labai išlavintą skonį maistui. Bet kokio maisto jis nevalgo. O dukra priešingai – valgo viską. Mėgstamiausia jos daržovė yra bulvė. Na bent, kol kas“, – pasakodamas šypsosis vyras.

Anot Dilano, jo šeimai labai svarbu, kokios kokybės maistas atkeliauja ant stalo. O prie sveikos šeimos mitybos ypač prisideda ir žmonos tėvai.

Manau, kad kiekvienam žmogui svarbu, ką jis valgo. Svarbu, kad produktai būtų užauginti ar pagaminti kuo natūraliau. Mano žmonos Renatos tėvai tuo puikiai pasirūpina. Labai džiaugiamės, kad jie gyvena kaime, nes turime galimybę gauti gerų ir ekologiškų daržovių bei mėsos“, – pasakos D. Dampella Gamage.

Dilanas prisimins ir tuos laikus, kai kartu su Ilona šeimininkavo prie šios laidos vairavo. Tad nors maisto gamyboje didelių nesėkmių virtuvės šefui iki šiol išvengti pavyko, visai kitaip pasitaikydavo kulinarinių laidų filmavimuose.

Vieną kuriozinę situaciją prisimins ir laidos vedėja Ilona. Moteris pasakos, kad kartą, kai buvo filmuojamas laidos anonsas, juos su Dilanu kiaurai sušlapino netoliese buvęs fontanas. Pasibaigus filmavimui, abu nusprendė persirengti. Tik Ilona sausus drabužius turėjo, o Dilanas – ne. Tad netrukus išmonės nestokojantis vyras nuo stalo nutraukė staltiesę ir susivyniojo į ją!

Tuomet abu sėdome į mano automobilį ir išvykome namo. Kadangi Dilanas sėdėjo mašinos gale, aš pamiršau, kad jis apsisiautęs staltiese. Sustojau ir išleidau jį kitoje gatvės pusėje nei yra jo namas, nes nebuvo kaip su automobiliu apsisukti. Dilanas nesuprato, kodėl aš jį taip toli išlaipinu. Visgi iš automobilio jis išlipo ir pradėjo bėgti per gatvę link namų. Tik pamačiusi prisiminiau, kad jis – kone nuogas, apsisukęs tik staltiese“, – pasakodama istoriją juoko nesulaikys laidos vedėja I. Juciūtė.

Kol Ilona šnekučiuosis su Dilanu, laidos šefas, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas, paruoš tiek suaugusiems, tiek vaikams puikiai tinkantį patiekalą – sveikesnius karštus sumuštinius su kiauliena, obuoliais ir Gruyere sūriu. Jais pavaišins ir pašnekovą. Kaip Dilanas įvertins patiekalą?

Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val., per TV3.