PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 27 d. 09:31

Išrinktas naujasis įmonės UAB „Raseinių autobusų parkas“ direktorius

Raseiniai

Raseinių r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


315551

Rugpjūčio 26 d. paskelbta, kad konkursą į UAB „Raseinių autobusų parkas“ direktoriaus pareigas laimėjo Darius Dragūnavičius iš Jurbarko rajono. Iš viso konkurse dokumentus dalyvavimui buvo pateikę 3 kandidatai, vienas jų paskutinę dieną atsisakė dalyvauti. Laimėtojas, iš likusių dviejų, buvo išrinktas po pokalbio su specialiai sudaryta konkurso komisija. Pokalbio metu komisija kandidatams uždavė klausimus, siekdama įvertinti jų tinkamumą eiti pareigas.

Kandidatams buvo keliami šie pagrindiniai reikalavimai: turėti ne žemesnį kaip aukštąjį universitetinį išsilavinimą arba jam prilygintą išsilavinimą; turėti ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį; turėti strateginio ir finansų išteklių planavimo, pokyčių valdymo, dalykinio bendravimo įgūdžių, gebėti formuoti, motyvuoti, valdyti komandą, savarankiškai planuoti, organizuoti, kontroliuoti Bendrovės veiklą, būti orientuotam į tikslus, sistemingai analizuoti ir objektyviai vertinti situaciją bei priimti optimalius sprendimus, gebėti rengti veiklos planus ir programas, gebėti bendrauti, dirbti komandoje ir, žinoma, išmanyti Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymą, kitų įstatymų ir poįstatyminių teisės aktų reikalavimus, reglamentuojančius Bendrovės veiklos organizavimo bei veikimo principus.

Konkursą laimėjęs 56 m. Darius Dragūnavičius turi sukaupęs ilgametę patirtį viešojo administravimo srityje, ne vienerius metus ėjo vadovaujamas pareigas. Prieš dalyvaudamas konkurse, D. Dragūnavičius penkerius metus ėjo UAB „Jurbarko vandenys“ direktoriaus pareigas. Prieš tai dar dešimtmetį vadovavo įmonei UAB „Jurbarko komunalininkas“. Taip pat yra buvęs įkūręs ir savo individualią įmonę bei jai vadovavęs, o 1992 m. įgijo mechanikos inžinerijos krypties magistro aukštąjį išsilavinimą. Įmonės UAB „Raseinių autobusų parkas“ vadovas Raseinių rajono savivaldybės mero potvarkiu bus paskirtas penkerių metų laikotarpiui.

„Pokalbio metu komisija stengėsi išsiaiškinti kandidatų ateities viziją šiai įmonei, ar kandidatai yra pasirengę ir numatę žingsnius, kaip įgyvendinti pokyčius žaliosios energetikos, viešojo transporto populiarinimo ir darbuotojų motyvacijos kėlimo srityse. Pateikus klausimus ir išklausius kandidatų atsakymus, komisijos narių skirti balai aiškiai parodė, kas minėtose srityse turi daugiau patirties ir siekia pokyčių. Linkime sėkmės darbuose naujajam vadovui“, – kalbėdamas apie naujai išrinktą direktorių, sakė konkurso komisijos pirmininkas, vicemeras Mingaudas Tamaliūnas.

Pagrindinė įmonės UAB „Raseinių autobusų parkas“ veikla – keleivių vežimas autobusais mieste ir priemiestyje, kitas keleivinis sausumos transportas, variklinių transporto priemonių techninė priežiūra ir remontas, perkraustymo paslaugos, automobilių ir lengvųjų variklinių transporto priemonių nuoma ir išperkamoji nuoma. Visa aukščiau išvardinta veikla priskiriama Bendrovės pagrindinei veiklai. Iš šios veiklos uždirbama didžiausia pajamų dalis.

Meras Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka ne vėliau kaip per 5 darbo dienas nuo konkurso laimėtojo paskelbimo kreipsis į Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl informacijos apie asmenį, siekiantį eiti įstaigos vadovo pareigas, pateikimo. Tik gavus informaciją iš STT, meras priims galutinį sprendimą dėl D. Dragūnavičiaus kandidatūros ir priėmimo į minėtos organizacijos direktoriaus pareigas.