PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 26 d. 12:57

Išdavikas, atskleidęs FSB kariuomenės mokymo centro vietą netoli Charkivo, nuteistas kalėti 15 metų

Pasaulis

Pixabay.com nuotr.

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


311479

Remiantis Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) surinkta įrodymų medžiaga, dar vienas Rusijos raketų atakų Charkivo srities teritorijoje reguliuotojas buvo nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme.

Apie tai pranešė SBU spaudos tarnyba.

„Nusikaltėlis priklausė FSB žmogiškųjų išteklių tinklui, kuris buvo atskleistas regiono centre 2023 metų birželį. Tada SBU sulaikė visus tris nusikalstamos grupuotės narius, kurie užsiėmė priešo smūgių Charkivo srityje reguliavimu“, – rašoma pranešime.

Nuteistasis yra 64 metų vieno iš Charkivo srities kaimų gyventojas, kurį FSB užverbavo nuotoliniu būdu ir kuriam buvo pavesta ieškoti jautrios informacijos apie Ukrainos kariuomenės mokymų centrų, įtvirtinimų ir šaudymo pozicijų buvimo vietą.

Įtariamasis, dirbęs taksi vairuotoju, rinko tokią informaciją, be kita ko, ir bendraudamas su keleiviais.

Nusikaltėlis su savo vadais bendraudavo per ryšininką – kitą išdaviką Oleksandrą Slisarenką, kuris po Kupjansko užėmimo buvo tapęs vienu iš okupacinės administracijos vadovų.

Birželio mėnesį, primena SBU, dar vienas FSB žmogiškųjų išteklių tinklo narys buvo nuteistas 15 metų laisvės atėmimo bausme. Tyrimas dėl trečiojo įtariamojo tęsiamas.

Kaip pranešta anksčiau, liepos mėnesį 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteistas FSB agentas, Lucko filharmonijos muzikantas, padėjęs Rusijai įvykdyti smūgį vietiniam kariniam aerodromui plataus masto invazijos pradžioje.