PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Karas Ukrainoje2024 m. Birželio 30 d. 18:38

Iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone Ukraina tikisi konkrečių sprendimų

Pasaulis

Ukrainos vėliava. BNS/Fotobankas nuotr.

Gabija LebednykaitėŠaltinis: ELTA


307217

Iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone Ukraina tikisi konkrečių sprendimų, kad maksimaliai padidintų savo galimybes apsiginti nuo Rusijos agresijos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pasakė interviu „The Philadelphia Inquirer“ apžvalgininkei Trudy Rubin, atsakydamas į klausimą apie lūkesčius iš NATO viršūnių susitikimo Vašingtone, praneša „Ukrinform“.

Šalies vadovo teigimu, Ukrainos pusė supranta, kad Baltieji rūmai nėra pasirengę kviesti Ukrainos prisijungti prie NATO, tokios pozicijos laikosi ir dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas, ir kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas.

V. Zelenskis pažymėjo, kad atsižvelgiant į tai, kad Ukraina šiandien negali tikėtis kvietimo į NATO, „prašome tikrumo“.

„Jei Amerika bijo suerzinti Putiną ir dėl to nesame ten kviečiami, tuomet prašome savo strateginio partnerio Jungtinių Amerikos Valstijų, kad duotų mums kuo daugiau, kad mus apsaugotų. Mes prašome „Patriot“, prašome pakankamai F16, mes prašome galimybės panaudoti ginklus apsiginti“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, ministro pirmininko pavaduotoja Europos ir euroatlantinei integracijai Olha Stefanišyna sakė, kad po NATO viršūnių susitikimo Vašingtone Ukrainai svarbu gauti bendrą Aljanso valstybių sprendimą dėl garantuotos karinės pagalbos.