Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Pastarieji metai tikrai negausūs susitikimais su artimais žmonėmis. Tad tomis retomis progomis, kai sušvelninus ribojimus galima susitikti, tai būna ypatinga šventė. O šventes reikia švęsti! Šis susitikimas su mama buvo „vainikuotas“ gardžiausiais, vaikystę primenančiais mamos kibinais.
181210627-622448238675352-6581113325915822379-n.jpg
Mano mama atskleidžia Jums šių nuostabių kibinų receptą.
Jums reikės:
450 gramų miltų;
200 gramų sviesto;
100 gramų grietinės;
3 kiaušinių;
druskos;
500 gramų maltos arba kapotos mėsos (geriau riebesnės);
mėgiamų žolelių, česnako;
200 ml vandens.
Į miltus sutarkuojame šalto sviesto ir dedame grietinę, mušam 2-3 kiaušinius. Dedam druskos, išminkom tešlą ir paliekam bent valandai šaldytuve.
Mėsą pagardiname druska, pipirais, žolelėmis ir paliekam pasimarinuoti.
Prieš lipdant kibinus, į mėsą supilam apie 200 ml vandens, kad kibinų įdaras būtų sultingas.
Kibinus dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių arba kol gražiai pagels.
Patikėkit, skanesnių kibinų nei pas mamą nėra.