PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 17 d. 11:14

Iš K. Kvietkaus atimta Lietuvos Respublikos pilietybė

Lietuva

Pasas / Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

EtapliusŠaltinis: ELTA


318956

Vidaus reikalų ministrės Agnė Bilotaitė sprendimu iš Kęstučio Kvietkaus, tarnaujančio Rusijos Federacijos tarnyboje be Lietuvos Vyriausybės leidimo, atimta Lietuvos Respublikos pilietybė.

Kaip praneša Vidaus reikalų ministerija, tokį sprendimą ministrė priėmė vadovaudamasi Lietuvos Respublikos pilietybės įstatymu ir atsižvelgdama į Migracijos departamento bei kitų atsakingų valstybės institucijų pateiktą informaciją.

LR pilietybės įstatymo 24 straipsnio 4 punkte nustatyta, kad Lietuvos Respublikos pilietybės netenkama, jeigu Lietuvos Respublikos pilietis tarnauja kitos valstybės tarnyboje, neturėdamas Lietuvos Respublikos Vyriausybės leidimo. Tokio leidimo K. Kvietkus nebuvo gavęs. Sprendimas dėl LR pilietybės netekimo tokiu atveju gali būti priimamas, nepaisant to, kad asmuo gali likti asmeniu be pilietybės.

Prieš daugiau nei mėnesį viešoje erdvėje pasirodė informacija apie rusų pusėje prieš Ukrainą kariaujantį lietuvį K. Kvietkų, socialiniuose tinkluose atvirai šlovinantį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną. Prie Rusijos kariuomenės prisijungęs K. Kvietkus yra kilęs iš Jurbarko, buvo teistas.

Pirmasis apie tai paskelbė tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas.

Nepatvirtintais duomenimis, K. Kvietkus yra įgijęs Rusijos pilietybę.