PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2023 m. Lapkričio 15 d. 11:16

Įprastų miltų alternatyvos: kuo pakeisti populiariuosius kviečius?

Lietuva

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


283537

Vargu, ar rastumėte bent vienus namus, kurių spintelėse nebūtų miltų. Juos naudojame kone kasdien – gaminame padažus, tirštiname sriubas, kepame gardžiausius pyragus, šeimą palepiname keksiukais ar tiesiog puriais pusryčių sklindžiais. Ir nors neabejotinai esame girdėję mitybos specialistų nuomonę apie šį produktą, pakeisti jo sveikesnėmis alternatyvomis neskubame dėl dažniausiai nepagrįstų mitų, kurie teigia, neva riešutų ir kitų grūdinių kultūrų miltai nepritampa lietuviškoje virtuvėje dėl išskirtinių skonių ar skirtingos tekstūros.

Vis dėlto, šiandien vis daugiau žmonių netoleruoja ar tiesiog nevartoja glitimo, susiduria su įvairiais virškinimo iššūkiais, todėl įprastų kvietinių miltų alternatyvos tampa tikru išsigelbėjimu. Tiesa, lentynose išties gausu pasirinkimo, tad kuo gi papildyti savo atsargų spintelę ir kokius naujus skonius atrasti iš tikrųjų verta?

Ekologiški, beglitimiai ir pilno grūdo miltai

Kaip jau minėta, šiandien vis daugiau žmonių vadovaujasi sąmoninga mityba ir įprastus produktus keičia sveikatai palankesnėmis alternatyvomis. Tiesa, nebūtina netoleruoti glitimo, būti alergiškiems kviečiams ar kitoms populiariausioms grūdinėms kultūroms – atrasti naujus skonius ir jų derinius galima kasdien! Iš tiesų, net jei esate įsitikinę, kad jūsų pamėgtų kvietinių miltų negali pakeisti joks kitas variantas, nesiimkite kardinalių mitybos pokyčių – užteks pakeisti juos pilno grūdo miltais.

Štai LIVIN elektroninėje parduotuvėje rasite biodinaminių kvietinių miltų, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų, mažai riebalų ir labai mažai druskos. Be to, tai tikras baltymų šaltinis, kurio sudėtyje – tik aukščiausios kokybės produktas – griežtai ekologiškomis sąlygomis užauginti javai. Kruopščiai gaminami produktai užtikrins ne tik geresnę savijautą, bet ir puikų, sodrų skonį net ruošiant jūsų dažnai gaminamus patiekalus pagal tuos pačius receptus. Taip pat čia galite atrasti ir mažiau glitimo turinčių variantų, kurie užkirs kelią virškinimo sutrikimams, nuovargiui bei kitiems varginantiems celiakijos simptomams.

Skonių alternatyvos kiekvienam stalui

Savo ruožtu norintiems kardinaliai pakeisti savo kasdienį meniu ir atrasti naujų, dar neragautų skonių, pravartu pasižvalgyti kiek kitokių miltų variacijų – šiandieninis pasirinkimas leidžia visiškai neriboti jūsų kulinarinės vaizduotės. Grikių, speltų, kukurūzų, linų sėmenų, kokosų, avinžirnių, avižų ir kitų grūdinių kultūrų miltai tobulai papildo patiekalus naujomis natomis ir suteikia dar daugiau energijos dėl gausaus skaidulų ir baltymų kiekio. Ieškantiems išskirtinių receptų, verta įsigyti ir bambuko miltų, suteikiančių kepiniams išskirtinio purumo bei gražią ir trapią plutelę, ar paragauti valgomojo manioko produktų, išsiskiriančių švelniu saldumu ir beglitime sudėtimi. Kepiniuose bent dalį miltų drąsiai galite pakeisti blanširuotų migdolų alternatyva – pyragas taps traškesnis, o namai jaukiai pakvips riešutais.

Įsigydami miltų, nepamirškite pasirūpinti ir krakmolo atsargomis – glitimo gausų bulvių krakmolą keiskite ekologišku manioko miltelių variantu, kuris puikiai sutirštins padažus, sriubas, troškinius, saldžius kremus ar kitus ruošiamus patiekalus.

Reklama