PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 16 d. 14:07

Inturkėje - Žolinių šventė

Molėtai

Molėtų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Molėtų rajono savivaldybė


314263

Inturkėje rugpjūčio 14-15 dienomis vyksta Žolinių šventė „Kartu mes neįveikiami“. Ji skirta Lietuvos narystės NATO ir Europos sąjungoje sukakčiai paminėti.

Trečiadienį miestelio centre atidaryta šio krašto savanorio Algimanto Pečiukaičio fotografijų parodos „Inturkės krašto žmonės ir gamta“, „Lietuvos kariuomenė ir jos sąjungininkai“, „Tai mūsų širdyse“. Vidurdienį vyko susitikimas su Europos parlamento nariu, buvusiu LR Seimo nariu Pauliumi Saudargu.

Svečias pristatė savo pasirinktas veiklos kryptis EP, taip pat pokalbyje „Valstybės gynyba - kariuomenės ar mūsų visų reikalas“ apžvelgė situaciją Ukrainos kare su Rusija, šio karo pamokas, Lietuvos žingsnius stiprinant šalies gynybą, diskutavo ir atsakė į Inturkiškių klausimus. Susitikime dalyvavo ir Molėtų rajono savivaldybės vicemerė Vaida Saugūnienė, Administracijos direktorius Sigitas Žvinys, Tarybos narys Aidonas Užubalis. Už įdomų ir turiningą susitikimą P. Saudargui dėkojo Inturkės seniūnė Almutė Navickienė ir bendruomenės narės.

Trečiadienio popietę veikė mugė, vyko lauko žaidimai, batutas, vyko kitos pramogos, į jas kvietė šventės rengėjai, skautai, krašto apsaugos savanoriai, Molėtų kultūros centro renginių organizatoriai. Vakare numatytas šventinis Molėtų kultūros centro kolektyvų „Lyja“, „Kapelyta mažulyta“, „Alanta“, Ratila“, E. Januškevičienės ir S. Turlo koncertas, Trečiadienio renginius užbaigs atlikėjo Radžio koncertas ir vakaro diskoteka su „Lietuvos balso“ projekto dalyviu Rolandu Rutkausku.