PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 13 d. 19:53

Ignalina ir Serockas švenčia bendradarbiavimo jubiliejų

Ignalina

Serocko savivaldybės, renginio dalyvių nuotr.

Lina KovalevskienėŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


301059

Gegužės 9–12 d. Ignalinos rajono savivaldybės mero Laimučio Ragaišio vadovaujama savivaldybės atstovų delegacija lankėsi Lenkijos Serocko mieste ir dalyvavo tradicinėje Ignalinos miesto partnerio globėjo Šv. Voicecho šventėje. Į Lenkiją kartu su meru vyko savivaldybės tarybos nariai Jūratė Rudokienė, Henrikas Šiaudinis, Juozas Rokas, Dovydas Šimkūnas, Giedrius Palenčius, taip pat vertėja Janina Berezina ir vairuotojas Saulius Valėnas. Ignaliniečiams buvo organizuota ekskursija apžiūrint vis gražėjantį, augantį Serocko miestą, aplankyta Varšuva.

Šeštadienį vykusioje miesto šventėje paminėta svarbi sukaktis – bendradarbiavimo 25-erių metų jubiliejus, pasidžiaugta šiltais santykiais, galimybe pažinti šalių kultūras, regionines tradicijas, savivaldą, kultūros, švietimo, verslo įstaigų ir įmonių veiklą, dalyvauti svarbiuose renginiuose, vykdyti bendrus kultūrinius, jaunimo mainų projektus. Savivaldybių vadovai, meras Laimutis Ragaišis ir burmistras Artūras Borkovskis iškilmingoje ceremonijoje pasirašė susitarimą dėl tolimesnio bendradarbiavimo. ,,Esame įsitikinę, kad remdamiesi savo patirtimi savivaldos srityje, sustiprinsime šalių pamatus ir bendros iniciatyvos pasitarnaus mūsų bendruomenių labui.“– rašoma susitarime.

1998 m. balandžio 25–26 d. Varšuvoje vyko pirmasis Lietuvos ir Lenkijos savivaldybių suvažiavimas. Lietuvos delegacijos sudėtyje, kaip LSA prezidentas, dalyvavo Ignalinos rajono meras Bronis Ropė. Jis susipažino su Serocko savivaldybės atstovais. Pažintis buvo pratęsta jau Serocke, o 1999 m. vasario 16 d. Ignalinoje, Serocko miesto ir gminos atstovų vizito metu buvo pasirašyta kultūrinio ir ekonominio bendradarbiavimo sutartis bei buvo draugiškai susitarta kasmet susitikti vienoje iš savivaldybių ir aptarti bendrą veiklą, keistis įvairių sričių specialistų delegacijomis. Per tą laiką iš lenkų nemažai pasimokyta, įgauta naudingos patirties. Serocke pabuvojo ir koncertavo visi geriausi mūsų rajono meno mėgėjų kolektyvai. Labai graži ir prasminga iniciatyva – jaunimo stovyklų organizavimas Ignalinoje ir Serocke. Kasmet 45 jaunuoliai puikiai praleidžia laiką bendraudami, iškylaudami ir keliaudami po tos šalies, kurioje atostogauja, žymias vietas. Gyvos tradicijos ir sporto srityje.


Foto galerija: