PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2020 m. Birželio 30 d. 09:15

Ieva Zasimauskaitė - apie meditacijos galią ir naują YouTube projektą

Lietuva

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


136637

Žinoma dainininkė Ieva Zasimauskaitė naują dieną pradeda nuo maistingų pusryčių. Vėliau mėgaujasi sočiais kompleksiniais pietumis, o vakarienės niekada per daug neakcentuoja. „Valgau tai, kas lieka nuo pietų arba išsiverdu sriubytės, pasigaminu lengvą troškinuką“, – sako I. Zasimauskaitė ir priduria, kad valgo paprastus ir lengvai paruošiamus patiekalus, tik be mėsos.


Foto galerija:

ieva-birstonas-foto-ievajura-11-1-1.jpg
ieva-birstonas-foto-ievajura-11-1.jpg
ieva-birstonas-foto-ievajura-13.jpg

Vegetarė jau septynerius metus

Prieš septynerius metus vegetariško gyvenimo būdo kelią pasirinkusi dainininkė sako, kad tokia mityba jai leidžia įsiklausyti ir aiškiau išgirsti save.

„Mums, kurie nuo vaikystės užaugo su tėvais, valgančiais mėsą, atrodo, kad ją reikia valgyti ir mes nelabai žinome alternatyvų. Tačiau įdomu yra tai, kad kai nustoji valgyti mėsą ir tampi vegetaru, pradedi jausti, ko tavo organizmui iš tikrųjų reikia, – sako I. Zasimauskaitė. – Pavyzdžiui, aš atsikėlusi ryte jau žinau, ar man šiandien reikia grikių, ar avižų, ar vaisių. O galbūt tą dieną man reikia pasninkauti, nes aš nenoriu valgyti.“

I. Zasimauskaitė priduria, kad atsisakius mėsos, iškart pajuto poveikį sveikatai: „Prieš tai sirgau pūlinga angina ir kiekvienais metais turėjau gerti antibiotikus. Tačiau jau septynerius metus jų nevartoju. Nežinau, ar tai tik sutapimas, bet esu dėl to labai laiminga“.

Mažiau cukraus ir baltų miltų

I. Zasimauskaitė sako nusprendusi sumažinti baltų miltų ir cukraus kiekį: „Prisiskaičiau visokių dalykų ir pati pajaučiau, kad vartoju per daug baltų miltų ir cukraus“. Tam, kad nejaustų šių ingredientų trūkumo, žinoma dainininkė pradėjo aktyviai ieškoti sveikesnių alternatyvų.

„Dabar pradėjau ieškoti įvairių alternatyvų ir kas smagiausia – galiu išbandyti naujus skonius, kas man asmeniškai yra labai įdomu tiek savo namų virtuvėje, tiek ir apskritai valgant“, – pasakoja I. Zasimauskaitė.

Naujas „Youtube“ kanalas

Kovo mėnesį startavęs asmeninis I. Zasimauskaitės „Youtube“ kanalas „Be makiažo“, kuriame dainininkė dalijasi asmeniniais patyrimais ir vegetariškų patiekalų receptais, šiuo metu turi jau beveik 700 prenumeratorių. Pasak moters, kurti savo kanalą internete ją paskatino aplinkiniai žmonės.

„Daug žmonių manęs prašė pasidalinti receptais ir tai paskatino juos sudėti į vieną vietą ir susikurti kanalą. Labai sunku atrašyti kiekvienam žmogui, o kiti galbūt net ir bijo man parašyti. Todėl dabar vienoje vietoje žmogus gali rasti visus receptus ir bent kartą per savaitę sau ar savo šeimai pagaminti kažką vegetariško“, – pasakoja I. Zasimauskaitė.

Be patiekalų receptų, dainininkė savo „Youtube“ kanale dalijasi mintimis apie Dievą, meditaciją ir sąmoningumą. Todėl, kaip ji pati sako, jos kuriami vaizdo įrašai skirti ne kiekvienam – tik tiems, kurie nori pradėti kažką keisti savo gyvenime: „Mano kanalas yra skirtas tiems, kurie galvodami, kad jų gyvenimas smagus, vis dėlto nori į jį įnešti daugiau spalvų“. Kad moters vieši pasisakymai rado savo auditoriją, galime pastebėti iš didelio kiekio komentarų po įrašais – žmonės juose nuoširdžiai dėkoja už įkvėpimą ir prašo nesustoti ir toliau juos kurti.

Negali atsivalgyti arbūzų

Jeigu I. Zasimauskaitei kasdien reikėtų valgyti tik vieną vienintelį patiekalą, tai būtų – tiramisu tortas. Tačiau ištarusi garsiai, ji šiek tiek pagalvoja ir skuba pasitaisyti: „Pasirinkčiau vaisius“.

„Dabar yra laikotarpis, kai aš esu tiesiog pamišusi dėl arbūzų. Bet pirktų ne parduotuvėje, o iš pakelėse prekiaujančių žmonių. Jie nerealiai dideli ir sultingi“, – pasakoja dainininkė ir priduria, kad prieš tai buvo etapas, kai negalėjo atsivalgyti mangų, o dabar po truputį pereina prie etapo, kai vis labiau norisi trešnių.

Geriausias būdas suprasti save – meditacija

I. Zasimauskaitė socialiniuose tinkluose nemažai rašo apie tai, kaip pasitikėti savimi ir savo sprendimais. Paklausta, kas jai pačiai padeda geriausiai suprasti save, žinoma dainininkė net nedvejodama sako, kad meditacija.

„Meditacija skirta apvalyti protą ir širdį. Yra sakoma, kad mes nieko nepamatysime apdulkėjusiame veidrodyje, jei prieš tai jo nenuvalysime, taip ir su meditacija – tam, kad galėtume pamatyti ir pajausti vidinius dalykus, prie tai turime apvalyti savo protą ir širdį, – dalijasi dainininkė. Vienareikšmiškai, meditacija man padeda tiek kūryboj, tiek asmeniniame gyvenime.“

Mėgstamiausi – vegetariškų patiekalų restoranai

Rinkdamasi vietą, kur skaniai pavalgyti mieste, I. Zasimauskaitė ilgai nesvarsto – didžiausios jos simpatijos atitenka vegetariško maisto restoranams:

„Tai yra visos vietos, kuriose gaminami tik vegetariški patiekalai. Negaliu jų lyginti su kitomis vietomis, nes valgau tik čia. Man labai svarbu, kad jose negaminami patiekalai iš mėsos“, – sako I. Zasimauskaitė.

I. Zasimauskaitė su „Meniu.lt“ dalijasi gardžių rutuliukų receptu

Reikės:

300 g datulių

60 g žemės riešutų sviesto

2 v. š. kokosų aliejaus

20 g kerobo miltelių

Migdolų riešutų riekelių arba kokosų drožlių

Procesas:

Visus produktus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus ir apvoliokite juos migdolų riešutų riekelėse arba kokosų drožlėse.

Skanaus!