PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualu2019 m. Vasario 12 d. 13:14

Idėjos Valentino dienos vakarienei

Lietuva

Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt


71583

Valentino diena – puikus laikas pabūti kartu su antrąja puse ir pasimėgauti romantiška vakariene. Nors daugelis iš mūsų šiai progai renkasi išvyką į restoraną, valgio gaminimas namuose suteiks vakarui jaukumo, o partneris jūsų pastangas tikrai įvertins.

Net jeigu nesate išskirtinių gebėjimų kulinaras, Valentino vakarienei galite pagaminti kažką ypatingo. Štai keletas paprastų ir daug laiko neužimančių receptų.


Foto galerija:

avocado-salad.jpg
mussels.jpg
vaisiu-salotos.jpg

Valentino diena – puikus laikas pabūti kartu su antrąja puse ir pasimėgauti romantiška vakariene. Nors daugelis iš mūsų šiai progai renkasi išvyką į restoraną, valgio gaminimas namuose suteiks vakarui jaukumo, o partneris jūsų pastangas tikrai įvertins.

Net jeigu nesate išskirtinių gebėjimų kulinaras, Valentino vakarienei galite pagaminti kažką ypatingo. Štai keletas paprastų ir daug laiko neužimančių receptų.

Midijos pomidorų ir česnakų padaže

Afrodiziaku įvairiuose pasaulio kampeliuose laikomos jūros gėrybės – tobulas pasirinkimas Valentino dienai. O midijos dar geros ir tuo, kad yra be galo greitai ir paprastai paruošiamos. Daugelyje prekybos centrų galima įsigyti šaldytų midijų – jas pačirškinę sultingame padaže gausite puikų patiekalą.

Ingredientai

0,5 kg šaldytų midijų

2 šaukštai sviesto

1 svogūnas

2 skiltelės česnako

500 g skardinė konservuotų pomidorų

Stiklinė balto sauso vyno

Pundelis petražolių

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Paruošimas. Dideliame puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviestą, sumetame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir kelias minutes pakepiname. Į puodą supilame konservuotus pomidorus (turėtų būti pjaustyti, jei ne – reikėtų supjaustyti arba sutraiškyti rankomis), vyną, petražoles, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Padažą troškiname 10-15 min.

Galiausiai į puodą sumetame midijas, jas troškiname apie 5-10 min. Per tiek laiko midijų kriauklytės turėtų atsidaryti – jeigu randate neatsivėrusių, jas reikėtų išmesti.

Pomidorų padaže ruoštas midijas galima patiekti kartu su duona arba keptomis bulvytėmis. Skanaus!

Vištienos ir avokadų salotos

Romantiška vakarienė – tikrai ne tas metas, kuomet reikėtų persivalgyti. Sveikos ir lengvai paruošiamos vištienos ir avokadų salotos neapsunkins skrandžio, tačiau suteiks sotumo jausmą. Be to, avokadai dar nuo actekų laikų laikomi potencijos ir vaisingumo šaltiniu.

Ingredientai

300 g rūkytos vištienos

2 avokadai

Pusė skardinės konservuotų kukurūzų

Pusė raudono svogūno

Pundelis šviežios kalendros

2 šaukštai laimo sulčių

Šaukštas alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis druskos ir pipirų

Paruošimas. Vištieną suplėšome į nedideles atplaišėles, avokadą supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir kalendrą. Viską dedame į didelį indą, sumetame kukurūzus, pašlakstome aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Skanaus!

Lengvas vaisių asorti

Vaisių salotos – dar vienas lengvas ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks ir desertui. Salotoms gaminti galima naudoti įvairiausius vaisius, tačiau Valentino dienai ypatingai tinka braškės, kurios nuo seno žinomos kaip meilės deivės Veneros simbolis bei laikomos afrodiziaku.

Ingredientai

Įvairūs vaisiai (braškės, apelsinai, kiviai, obuoliai, kriaušės, vynuogės)

Apelsinų sultys

Šlakelis konjako

Medus

Razinos

Žemės riešutai

(kiekiai pagal skonį)

Paruošimas. Apelsinų sultis supilame į indą, įdedame medaus ir maišome tol, kol ištirps. Galima įpilti šlakelį konjako, taip pat įmesti razinų, jeigu tik mėgstate. Viską paliekame pastovėti keliolikai minučių. Pasirinktus vaisius supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais ir sudedame į indą. Ant viršaus pilame medaus-apelsinų sulčių užpilą, atsargiai išmaišome. Ant viršaus galima pabarstyti smulkintų žemės riešutų. Skanaus!

Akvilė Ben Haim @Meniu.lt