Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Meniu.lt Meniu.ltŠaltinis: Etaplius.lt
Valentino diena – puikus laikas pabūti kartu su antrąja puse ir pasimėgauti romantiška vakariene. Nors daugelis iš mūsų šiai progai renkasi išvyką į restoraną, valgio gaminimas namuose suteiks vakarui jaukumo, o partneris jūsų pastangas tikrai įvertins.
Net jeigu nesate išskirtinių gebėjimų kulinaras, Valentino vakarienei galite pagaminti kažką ypatingo. Štai keletas paprastų ir daug laiko neužimančių receptų.
Valentino diena – puikus laikas pabūti kartu su antrąja puse ir pasimėgauti romantiška vakariene. Nors daugelis iš mūsų šiai progai renkasi išvyką į restoraną, valgio gaminimas namuose suteiks vakarui jaukumo, o partneris jūsų pastangas tikrai įvertins.
Net jeigu nesate išskirtinių gebėjimų kulinaras, Valentino vakarienei galite pagaminti kažką ypatingo. Štai keletas paprastų ir daug laiko neužimančių receptų.
Midijos pomidorų ir česnakų padaže
Afrodiziaku įvairiuose pasaulio kampeliuose laikomos jūros gėrybės – tobulas pasirinkimas Valentino dienai. O midijos dar geros ir tuo, kad yra be galo greitai ir paprastai paruošiamos. Daugelyje prekybos centrų galima įsigyti šaldytų midijų – jas pačirškinę sultingame padaže gausite puikų patiekalą.
Ingredientai
0,5 kg šaldytų midijų
2 šaukštai sviesto
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
500 g skardinė konservuotų pomidorų
Stiklinė balto sauso vyno
Pundelis petražolių
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Paruošimas. Dideliame puode ant silpnos ugnies ištirpdome sviestą, sumetame smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir kelias minutes pakepiname. Į puodą supilame konservuotus pomidorus (turėtų būti pjaustyti, jei ne – reikėtų supjaustyti arba sutraiškyti rankomis), vyną, petražoles, įdedame druskos ir pipirų pagal skonį. Padažą troškiname 10-15 min.
Galiausiai į puodą sumetame midijas, jas troškiname apie 5-10 min. Per tiek laiko midijų kriauklytės turėtų atsidaryti – jeigu randate neatsivėrusių, jas reikėtų išmesti.
Pomidorų padaže ruoštas midijas galima patiekti kartu su duona arba keptomis bulvytėmis. Skanaus!
Vištienos ir avokadų salotos
Romantiška vakarienė – tikrai ne tas metas, kuomet reikėtų persivalgyti. Sveikos ir lengvai paruošiamos vištienos ir avokadų salotos neapsunkins skrandžio, tačiau suteiks sotumo jausmą. Be to, avokadai dar nuo actekų laikų laikomi potencijos ir vaisingumo šaltiniu.
Ingredientai
300 g rūkytos vištienos
2 avokadai
Pusė skardinės konservuotų kukurūzų
Pusė raudono svogūno
Pundelis šviežios kalendros
2 šaukštai laimo sulčių
Šaukštas alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos ir pipirų
Paruošimas. Vištieną suplėšome į nedideles atplaišėles, avokadą supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir kalendrą. Viską dedame į didelį indą, sumetame kukurūzus, pašlakstome aliejumi, citrinos sultimis, druska bei pipirais. Skanaus!
Lengvas vaisių asorti
Vaisių salotos – dar vienas lengvas ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks ir desertui. Salotoms gaminti galima naudoti įvairiausius vaisius, tačiau Valentino dienai ypatingai tinka braškės, kurios nuo seno žinomos kaip meilės deivės Veneros simbolis bei laikomos afrodiziaku.
Ingredientai
Įvairūs vaisiai (braškės, apelsinai, kiviai, obuoliai, kriaušės, vynuogės)
Apelsinų sultys
Šlakelis konjako
Medus
Razinos
Žemės riešutai
(kiekiai pagal skonį)
Paruošimas. Apelsinų sultis supilame į indą, įdedame medaus ir maišome tol, kol ištirps. Galima įpilti šlakelį konjako, taip pat įmesti razinų, jeigu tik mėgstate. Viską paliekame pastovėti keliolikai minučių. Pasirinktus vaisius supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais ir sudedame į indą. Ant viršaus pilame medaus-apelsinų sulčių užpilą, atsargiai išmaišome. Ant viršaus galima pabarstyti smulkintų žemės riešutų. Skanaus!
Akvilė Ben Haim @Meniu.lt